Image 1
Image 2

Luni continuă audierile DNA în cazul Tarr-Tăut

Procurori DNA la Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Procurori DNA la Satu Mare
Procurori DNA la Satu Mare

    Procurorii DNA – Serviciul teritorial Oradea continuă cercetările în cazul celor trei poliţişti acuzaţi că ar fi protejat firmele lui Tarr Attila Csongor. Au fost dispuse expertize pentru stabilirea valorii unor lucrări de construcţii. Surse judiciare au declarat pentru Informaţia Zilei că în schimbul protecţiei, omul de afaceri le-ar fi acordat poliţiştilor diferite foloase, printre care şi medicamente.


Vineri, 13 martie, la Satu Mare au continuat audierile. Mai mulţi angajaţi ai societăţii au fost audiaţi, urmând ca luni, 16 martie să fie audiaţi suspecţii. În cazul lor audierile vor avea loc la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea. Vă reamintim că în 11 martie au fost efectuate percheziţii la sediul UPJ Satu Mare, la sediul societăţilor familiei Tarr, la locuinţele chestorului de poliţie Liviu Tăut, comisarului de poliţie Mircea Roman şi celuilalt poliţist.

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, cei trei poliţişti au protejat firmele multimiliardarului Tarr în perioada 2012-2014. În cadrul anchetei, miercuri, 11 martie, procurorii DNA sprijiniţi de ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi de poliţişti judiciarişti au efectuat percheziţii în mai multe birouri din IPJ Satu Mare, la societăţile comerciale deţinute de omul de afaceri Tarr şi la locuinţele celor vizaţi. A fost percheziţionat apartamentul IPJ Satu Mare în care locuieşte chestorul Tăut, dar şi casele acestuia din Baia Mare şi din Recea. În total au fost efectuate 8 percheziţii.

Tăut l-ar fi învăţat pe Tarr ce să declare

La Serviciul Investigarea Fraudelor erau înregistrate mai multe lucrări ce vizau activitatea firmelor familiei Tarr. Aşa se face că Tăut l-ar fi sfătuit pe Tarr ce să declare. La dosarul cauzei există interceptări telefonice, dar şi ambientale.
Într-una dintre acestea se poate auzi cum chestor de poliţie Liviu Tăut l-a sunat pe Tarr Attila Csongor, l-a chemat la sediul IPJ Satu Mare, iar în biroul comisarului şef de poliţie Mircea Roman, în prezenţa unui ofiţer, i-a dictat ce să declare, susţin anchetatorii. În schimbul protecţiei, omul de afaceri le-ar fi dat poliţiştilor diferite foloase materiale (renovarea casei, materiale de construcţii, cauciucuri pentru maşină, medicamente).

Mai multe persoane au fost audiate

Joi, 12 martie, procurorii DNA veniţi de la Oradea şi comisar şef de poliţie Luminiţa Şugag – poliţist judiciarist în cadrul DNA – au audiat mai multe persoane.
În paralel, ofiţerii DGA Satu Mare, coordonaţi de comisar şef Stelian Călugăru, efectuează activităţi de investigaţii, activităţi ordonate de procurorul care instrumentează dosarul.
Aşa cum v-am informat, comisar şef de poliţie Mircea Roman – şef Serviciu de Investigarea Fraudelor – este grav bolnav. El a fost găsit de anchetatori sub perfuzie. Încă de anul trecut, ofiţerul suferă de o boală gravă, fiind într-o stare critică.
Se pare că şi chestorul de poliţie Liviu Tăut s-a îmbolnăvit subit. Faptul că în cauză au fost efectuate interceptări rezultă şi din comunicatul DNA. “Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În octombrie 2014, procurorii DIICOT au percheziţionat farmaciile familiei Tarr

În luna octombrie a anului trecut, farmaciile familiei Tarr precum şi locuinţele acestora, sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi cabinetele unor medici au fost percheziţionate de procurorii DIICOT. De atunci nimeni n-a mai vorbit de acel dosar.
De asemenea se cercetează cum a reuşit firma Tarr să câştige o serie de licitaţii cu 98%-99% în condiţiile în care criteriul de atribuire era preţul cel mai mic. Anchetatorii verifică modul în care firmele Tarr ar fi mituit o serie de funcţionari tehnici din diverse instituţii pentru atribuirea unor lucrări de milioane de euro. Prin judeţ circula zvonul că nu există persoană importantă în judeţul Satu Mare care să nu fi fost cumpărată de familia miliardarului.
Firma Tarr ar fi beneficiat şi de fonduri europene pentru realizarea unui laborator pentru verificarea calităţii betonului, o parte din fondurile alocate fiind apoi folosite pentru construirea unei crame în care erau invitaţi diverşi oameni influenţi.
Procurorii DNA verifică şi o serie de documente prin care firmele Tarr rambursau ilegal TVA.

3 comentarii

  1. Daca procurori DNA ar vrifica si lucrarile efectuate de firma TAR in comuna MEDIESU AURIT ude oameni in loc sa se aleag cu un drum astfaltat s-au ale cu o pista de bicileta ,, si o instalatie de apacanal nefunctionala cu pompele furate de fostul primar ROBAS ,

Lasă un răspuns

Connect with