Lichior de banane

Scris de I. Z., 13 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Un kilogram de banane, un litru de alcool dublu rafinat de 90 grade (sau ţuică foarte tare), un litru şi jumătate apă, un kilogram şi jumătate de zahăr, zeamă de la o lămâie, 2 batoane de vanilie, 10 linguri de rom foarte fin.

Mod de preparare:

Pentru a prepara un lichior bun se vor alege bananele cele mai coapte, cele mai aromate. Fructele se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se pun într-un vas sau borcan ce se închide ermetic. Peste banane se toarnă alcoolul şi se adaugă miezul batoanelor de vanilie, cele 10 linguri de rom şi zeama de lămâie. Se închide vasul şi se lasă la macerat aproximativ 7 zile. Zahărul se caramelizează uşor, se stinge cu apă ;i se prepară un sirop care se fierbe timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească puţin. Acest sirop se va turna peste bananele macerate. Borcanul se închide din nou şi se mai lasă la macerat încă 4 zile. După 4 zile lichiorul se strecoară şi se va turna în sticle. Se serveşte rece, ca băutură de sine stătătoare, sau se foloseşte la prepararea de coctailuri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517