Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kilogram de banane, un litru de alcool dublu rafinat de 90 grade (sau ţuică foarte tare), un litru şi jumătate apă, un kilogram şi jumătate de zahăr, zeamă de la o lămâie, 2 batoane de vanilie, 10 linguri de rom foarte fin.

Mod de preparare:

Pentru a prepara un lichior bun se vor alege bananele cele mai coapte, cele mai aromate. Fructele se curăță de coajă, se taie felii subţiri şi se pun într-un vas sau borcan ce se închide ermetic. Peste banane se toarnă alcoolul și se adaugă miezul batoanelor de vanilie, cele 10 linguri de rom şi zeama de lămâie. Se închide vasul şi se lasă la macerat aproximativ 7 zile. Zahărul se caramelizează ușor, se stinge cu apă ;i se prepară un sirop care se fierbe timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească puțin. Acest sirop se va turna peste bananele macerate. Borcanul se închide din nou şi se mai lasă la macerat încă 4 zile. După 4 zile lichiorul se strecoară şi se va turna în sticle. Se servește rece, ca băutură de sine stătătoare, sau se folosește la prepararea de coctailuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with