La preţul de 15 lei kilogramul ies pe piaţă primele roşii sătmărene din Programul Tomata

Scris de Ioan Aniţaş, 30 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute consemnam în coloanele ziarului nostru faptul că, vremea capricioasă, cu temperaturi nocturne negative la sfârşit de lună aprilie, dar şi la începutul acestei luni, a condus la întârzirea coacerii roşiilor din sere/solarii, din Programul Tomata.

Fermierii din toată ţara, prin reprezentanţii lor au solicitat factorilor de decizie din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, să prelungească termenul limită până la care să se poată scoate pe piaţa cantitatea totală de roşii impusă prin program, fiind vorba despre cele 3.000 de kilograme pentru fiecare 10.000  de metri pătraţi de spaţiu protejat. Încă nu există un răspuns în acest sens, dar data de 10 iunie se apropie, iar roşiile abia au dat în pârg. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, în aceste zile a început recoltatul roşiilor, dar în cantităţi modeste acum.

Se estimează că preţul acestor prime roşii autohtone, trufandale le-am spune noi, cultivate la noi în judeţ, va fi de 15 lei kilogramul.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517