Image 1
Image 2
Ciornă automată

La “Ora Guvernului”, Opoziția a cerut demisia ministrului Finanțelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reprezentanții partidelor de opoziție au criticat luni, în plenul Camerei Deputaților, la “Ora Guvernului”, activitatea ministrului Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, cerându-i demisia din Executiv.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, că “este un dezastru ca Guvernul să se uite spre autoritățile publice locale cu dispreț și să le taie orice speranță de investiții în interes public” și a cerut demisia ministrului Finanțelor.

Potrivit acesteia, PNL solicită demisia lui Viorel Ștefan deoarece a tăiat investițiile în primul trimestru al acestui an, nu își poate respecta angajamentul de deficit bugetar și riscă intrarea în procedura de deficit excesiv la nivelul UE, precum și pentru colectarea “dezastruoasă” a sumelor la bugetul de stat din primele trei luni, fapt pentru care ar trebui să demisioneze și președintele ANAF.

Ea a adăugat că Viorel Ștefan, înainte de a-și da demisia, trebuie să prezinte o proiecție economică asupra legii salarizării unitare.

 

Ștefan: Dacă nu ar fi fost viscol, am fi avut investiții mai consistente

Statul ar fi avut investiții mai consistente în primul trimestru dacă în februarie nu ar fi fost viscol, a declarat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, în plenul Camerei Deputaților, invitat la “Ora Guvernului”.

“Dacă nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunăre înghețată, cu porturi închise, probabil că am fi avut investiții mai consistente și în trimestrul I, de aceea afirmația conform căreia ‘cineva a tăiat fondurile de investiții’ este incorectă. Nu s-au realizat investiții din cauza unor condiții pe care le știm cu toții și nu noi le-am stabilit, nici Guvernul nu putea să preîntâmpine evoluțiile climatice. Față de 3,8 (procent din PIB — n. r.) cât s-au făcut investiții în anul 2016, anul acesta o să ne realizăm ținta de 4,84% din PIB. Despre acest lucru vom vorbi în a doua jumătate a anului, când vom avea și statisticile necesare”, a spus Ștefan, citat de Agerpres.

În ceea ce privește colectarea, șeful de la Finanțe a precizat că în trimestrul I este vorba despre 7,3% din PIB, “adică egală cu indicele de colectare din anul 2016”.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with