Image 1
Image 2

La Negrești s-a semnat contractul pentru modernizarea rețelei de apă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

apa negresti

Marți, 4 februarie la sediul Primărie Negrești-Oaș, a avut loc semnarea contractului de lucrări “Reabilitarea stației de tratare a apei potabile și captărilor din Negrești-Oaș, reabilitarea stației de tratare a apei potabile din orașul Tășnad și construirea unei stații de tratare a apei potabile și captărilor din orașul Livada”. Acest contract este cel de-al șaptelea semnat în cadrul programului de investiții “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, proiect cofinanțat din Programul Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu) 2007-2013.

La această conferință de presă au luat cuvântul reprezentanții localităților implicate în proiect, Aurelia Fedorca- primărița din Negrești-Oaș, Vasile Mitrașca-primarul din Tășnad și Piricsi Arthur-primarul din Livada cât și Dan Stegerean -director general Apaserv Satu Mare, Octavian Lazin de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și Antonio Gonzalez  reprezentant “Espina Obras Hidraulicas S.A”.

Valoarea totală a contractului este de peste 20 milioane lei, fără TVA și va fi implementat de către compania “Espina Obras Hidraulicas S.A”, câștigătoarea licitației internaționale, desfășurată conform procedurilor legale în vigoare. Perioada de derulare a contractului este de 15 luni, la care se va adăuga o perioadă de notificare a defecțiunilor de 12 luni, în total fiind vorba despre 27 luni.

În ceea ce privește proiectul major de investiții “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat din Fondul de Coeziune valoarea totală este de 433,5 milioane lei fără TVA și este derulat de S.C Apaserv Satu Mare.S.A.

 

Obiectivele contractului semnat

Obiectivele numără în primele 15 luni printre altele proiectarea, obținerea avizelor, acordurilor, autorizației de construire, reabilitarea/ construirea și punerea în funcțiune a stațiilor de tratare a apei potabile, reabilitarea/construirea captărilor, punerea în funcțiune, testare și operare, emiterea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Iar în perioada de notificare vor urma remedierea eventualelor defecte la toate facilitățile din cadrul stațiilor și captărilor în timpul perioadei de notificare a defectelor.

În cadrul lucrărilor se includ și reabilitarea laboratorului Stației de Tratare a Apei Potabile Negrești-Oaș, asigurarea unui sistem modern de automatizare, realizarea de construcții și sisteme auxiliare.

Reprezentanții localităților implicate speră ca după finalizarea investiției, locuitorii din Negrești-Oaș, Tășnad, și Livada să beneficieze de servicii de calitate, la standarde europene, în ceea ce privește furnizarea apei potabile. Astfel se va contribui la potrejarea sănătății publice și a mediului înconjurător.

6 comentarii

  1. La Negrești,costurile apei sunt colosale în prezent!Să vedeţi dragi negreșteni ce costuri va implica apa,după aceste investiții!Explicaţia stă în numărul mare de angajați care căpușează acest sistem.De ce la nivel de asociații sunt angajați tineri?aceste posturi sunt potrivite pt.pensionari,iar la angajare să primeze competența si nivelul pensiei(pensia mică , ai prioritate!!)D.NA FEDORCA ASTEA Trebuie să vă fie priorităţile mai întâi,CONTEAZĂ ECHIPA CU CARE Porniți La DRUM!!

Lasă un răspuns

Connect with