La limita judeţelor Satu Mare şi Maramureş este un depozit neautorizat de gunoi | Informaţia Zilei

La limita judeţelor Satu Mare şi Maramureş este un depozit neautorizat de gunoi

Scris de Ioan Aniţaş, 31 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute am fost vizitaţi la redacţie de către Gheorghe Iancu, din Satu Mare, cititor al ziarului nostru, care avea asupra sa un aparat de fotografiat. El a realizat câteva fotografii la limita judeţelor Satu Mare şi Maramureş şi a menţionat:

„Permanent se fac apeluri la populaţie ca să respecte mediul, să facă ceea ce le stă în putinţă de a reduce la minimum poluarea cu diverse materiale. Iată că aceste apeluri se dovedesc adesea fără ecou. Zilele trecute traversam prin Borleşti, spre Ardusad, Maramureş. La limita dintre cele două localităţi, am văzut grămezi considerabile de deşeuri. Un depozit neautorizat. Majoritatea provind din rândul ambalajelor scoase voluntar din bucătării. Este vorba despre o groapă neautorizată de gunoaie. Chiar n-am înţeles de ce anumite persoane, decât să ducă deşeurile la punctele de colectare a resturilor menajere şi a ambalajelor din vecinătatea adresei de domiciliu, preferă să le depoziteze în saci sau pungi, iar când ajung pe câmp, în lipsa unor martori, le aruncă aşa cum se pare că s-au obişnuit. Demersul acestor persoane, presupun că în principal ar fi vorba despre orăşeni (din Baia Mare şi/sau Satu Mare), dovedeşte lipsă de respect faţă de sine, de semeni şi faţă de mediu. Cu siguranţă, asemenea practici ar putea fi curmate dacă amenzile ar fi consistente, iar numele persoanelor sancţionate ar fi date în vileag prin presă şi prin orice mijloace posibile. Fiind la limita celor două judeţe, se naşte întrebarea firească: Cine o să salubrizeze terenul respectiv?”

Abonează-te acum Online!
  1. tisasomes a spus: 31 ianuarie 2020, ora 10:18

    ce fac primarii din cele doua localitati?numai dupa ce apar sesizari din partea ziarelor se misca si ei Rusine!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517