Image 1
Image 2

Kelemen: România, un elev comod în ce priveşte minorităţile

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Joi, la deschiderea conferinţei internaţionale “Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale”, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că România nu mai este un elev eminent în drepturile minorităţilor.

După 1989, România a fost un “elev eminent” în ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale, dar a devenit un elev “comod”, susţine liderul UDMR.

“România a acţionat ca un elev eminent deoarece îşi concentra toate elementele pe care le avea la îndemână ca să se alăture elitei europene, şi anume Uniunii Europene şi Alianţei Nord Atlantice (NATO). Ei bine, în ultimii 10 ani elevul eminent a devenit mai comod, nu s-a mai concentrat pe acest capitol”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta le-a spus liderilor reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, prezenţi la conferinţă, că “România îşi sărbătoreşte aniversarea a 100 de ani în acest an. Sunt 100 de ani de când am devenit din majoritate o minoritate, ceea ce pentru noi nu poate fi un motiv de sărbătoare astăzi, mai ales având în vedere faptul că promisiunea făcută minorităţilor naţionale cu ocazia Marii Uniri nu a fost nici până în prezent respectată”, a afirmat Kelemen.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că una dintre doleanţele maghiarilor din Ţinutul Secuiesc, respectiv din judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş, este ca limba maghiară să fie limbă oficială în această regiune.

2 comentarii

  1. Cand a fi limba română oficiala in Ungaria acolo unde sunt comunitati de români atunci o sa fie si la noi, plus toate drepturile pe care le au ungurii in Romania sa fie acordate si romanilor din Ungaria. Până atunci voi ungurii sunteti corigenti la minoritati dar va place sa va dati mari europeni si cat de corecti sunteti voi. Hai sa fim seriosi…

Lasă un răspuns

Connect with

CONFRUNTARE ELECTORALĂ

Alegeri prezidențiale în Slovacia

Slovacii votează sâmbătă, 23 martie, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, un scrutin care pare a fi o confruntare între un reprezentant al taberei de guvernământ apropiat de Rusia şi un candidat pro-ucrainean susţinut de opoziţie, comentează AFP.