Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

Jandarmul Szabo Robert, erou în timpul liber

Scris de Adriana Tivadar, 10 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Jandarm Szabo Robert

Jandarm Szabo Robert

Pe străzile din centrul municipiului Satu Mare, miercuri, 8 martie 2017, în jurul orei 18.00, a avut loc un eveniment desprins parcă din filme. În timp ce se plimba pe strada Horea, unei tinere de 18 ani din Turţ i-a fost sustras telefonul mobil din mână de către o persoană necunoscută care după comiterea faptei a încercat să fugă înspre Piaţa Libertăţii. Fiind în acea zonă în momentul în care s-a produs jaful, plt. maj. Szabo Robert Csaba din cadrul Jandarmeriei sătmărene a auzit strigătul de ajutor al fetei şi din impuls şi spirit civic a acţionat.

Imediat a fugit după hoţ, a reuşit să-l imobilizeze şi apoi l-a predat poliţiei. După identificare, s-a stabilit că infractorul este un tânăr de 23 de ani din Carei, care va fi cercetat în continuare de poliţiştii de investigaţii criminale pentru comiterea infracţiunii de furt.

În curtea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare ne-am întâlnit vineri cu plt. maj. Szabo Robert, care a fost deschis şi cu modestie ne-a povestit faptul că este jandarm de peste 20 de ani şi că până acum, în viaţa de zi cu zi, nu a mai întâmpinat astfel de situaţii. Această faptă de ajutorare a fost considerată de mulţi sătmăreni eroică. De la Szabo Robert am aflat că victima s-a bucurat de ajutorul primit, cu toate că aceasta nu a scăpat complet fără daune. Jandarmul ne-a spus că în timpul imobilizării hoţul a aruncat telefonul pe stradă, moment în care acesta s-a spart.

       Szabo Robert are 43 de ani, este tatăl unei fetiţe de nouă ani şi în timpul liber practică karate. În tinereţe a fost instructor de karate şi chiar a făcut parte din lotul de karate al Jandarmeriei Române. Însă de câţiva ani jandarmul practică sportul cu moderaţie fiindcă a suferit o intervenţie chirurgicală la cap. Din fericire totul s-a finalizat cu succes şi acum este bine, iar în timpul liber salvează cetăţeni pe stradă.

Părintele Cristian Silaghi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, ne-a spus că de Ziua Jandarmeriei Române, care va fi marcată pe 3 aprilie, plt. maj. Szabo Robert Csaba va fi recompensat cu o diplomă de merit pentru prinderea unui infractor în afara programului de lucru.

Abonează-te acum Online!
  1. somestisa a spus: 11 martie 2017, ora 10:28

    Felicitari.Cu astfel de oameni avem siguranta ca putem circula pe strada linistiti

  2. maria a spus: 11 martie 2017, ora 08:23

    Felicitari!!! Asa ar trebui sa faca toti colegii lui pentru ca noi sa fim in siguranta.Tare mult mi-as dori ca si in tara noastra sa se practice ca si in occident.Oamenii care lucreaza in institutiile statului trebuie sa constientizeze ca sunt angajati sa ne ajute si platiti de noi contribuabilii !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.