Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Jandarmul Szabo Robert, erou în timpul liber

Scris de Adriana Tivadar, 10 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Jandarm Szabo Robert

Jandarm Szabo Robert

Pe străzile din centrul municipiului Satu Mare, miercuri, 8 martie 2017, în jurul orei 18.00, a avut loc un eveniment desprins parcă din filme. În timp ce se plimba pe strada Horea, unei tinere de 18 ani din Turţ i-a fost sustras telefonul mobil din mână de către o persoană necunoscută care după comiterea faptei a încercat să fugă înspre Piaţa Libertăţii. Fiind în acea zonă în momentul în care s-a produs jaful, plt. maj. Szabo Robert Csaba din cadrul Jandarmeriei sătmărene a auzit strigătul de ajutor al fetei şi din impuls şi spirit civic a acţionat.

Imediat a fugit după hoţ, a reuşit să-l imobilizeze şi apoi l-a predat poliţiei. După identificare, s-a stabilit că infractorul este un tânăr de 23 de ani din Carei, care va fi cercetat în continuare de poliţiştii de investigaţii criminale pentru comiterea infracţiunii de furt.

În curtea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare ne-am întâlnit vineri cu plt. maj. Szabo Robert, care a fost deschis şi cu modestie ne-a povestit faptul că este jandarm de peste 20 de ani şi că până acum, în viaţa de zi cu zi, nu a mai întâmpinat astfel de situaţii. Această faptă de ajutorare a fost considerată de mulţi sătmăreni eroică. De la Szabo Robert am aflat că victima s-a bucurat de ajutorul primit, cu toate că aceasta nu a scăpat complet fără daune. Jandarmul ne-a spus că în timpul imobilizării hoţul a aruncat telefonul pe stradă, moment în care acesta s-a spart.

       Szabo Robert are 43 de ani, este tatăl unei fetiţe de nouă ani şi în timpul liber practică karate. În tinereţe a fost instructor de karate şi chiar a făcut parte din lotul de karate al Jandarmeriei Române. Însă de câţiva ani jandarmul practică sportul cu moderaţie fiindcă a suferit o intervenţie chirurgicală la cap. Din fericire totul s-a finalizat cu succes şi acum este bine, iar în timpul liber salvează cetăţeni pe stradă.

Părintele Cristian Silaghi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, ne-a spus că de Ziua Jandarmeriei Române, care va fi marcată pe 3 aprilie, plt. maj. Szabo Robert Csaba va fi recompensat cu o diplomă de merit pentru prinderea unui infractor în afara programului de lucru.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. somestisa a spus: 11 martie 2017, ora 10:28

    Felicitari.Cu astfel de oameni avem siguranta ca putem circula pe strada linistiti

  2. maria a spus: 11 martie 2017, ora 08:23

    Felicitari!!! Asa ar trebui sa faca toti colegii lui pentru ca noi sa fim in siguranta.Tare mult mi-as dori ca si in tara noastra sa se practice ca si in occident.Oamenii care lucreaza in institutiile statului trebuie sa constientizeze ca sunt angajati sa ne ajute si platiti de noi contribuabilii !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.