Iorgulescu a fost reales în fruntea LPF

Scris de Constantin Demian, 24 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Gino Iorgulescu a fost reales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal la alegerile care au avut loc marţi la Bucureşti.

Iorgulescu a fost singurul candidat pentru funcţia de şef al LPF. Aflat la conducerea forului din 2013, a fost votat în unanimitate de reprezentanţii celor 16 cluburi din Liga I care formează Liga Profesionistă de Fotbal. În vârstă de 66 de ani, Gino Iorgulescu  a fost fotbalist de performanţă, cu peste 320 de prezenţe în fosta Divizie A, cele mai multe pentru Sportul Studenţesc şi a îmbrăcat de 49 de ori tricoul primei repezentative a României. El a fost ales pentru prima oară preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal la 14 noiembrie 2013, cu 11 voturi, faţă de cele 7 primite de contracandidatul său de atunci, Dumitru Dragomir. Ulterior, în octombrie 2017, a fost reales cu 13 voturi faţă de 1 primit de contracandidatul său, preşedintele ACS Poli Timişoara, Sorin Drăgoi.

În mare parte, situaţia de la alegerile LPF a fost similară cu cea de la scrutinul pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Desfăşurate pe 12 aprilie, Răzvan Burleanu a câştigat al treilea mandat consecutiv cu unanimitate de voturi din postura de unic candidat.

La alegerile pentru preşedinţia LPF candidaţii aveau de îndeplinit doar patru condiţii: să fie cetăţeni români, să aibă studii superioare, să nu fi avut condamnări privative de libertate şi să depună la dosar o propunere din partea unui club din Liga I.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517