20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Iohannis a respins propunerile PSD pentru Guvern şi Armată

Scris de Vasile Andreica, 29 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor rămân fără titulari, şeful Marelui Stat Major continuă în post

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că propunerea pentru postul de şef al Statului Major al Armatei este nelegală, însă nu şi de ce. Leş a mai declarat că nu ştie care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciucă, atât timp cât legea spune că aceasta se face la propunerea ministrului Apărării, cu avizul premierului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că decretul semnat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major al Armatei este nelegal şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Nu există propunere pentru şeful Statului Major

Preşedintele a subliniat că, practic, nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcţia de şef al Statului Major al Armatei, deci nu există o propunere pentru şeful Armatei, mandatul generalului Nicolae Ciucă încheindu-se pe 31 decembrie.

”România nu poate să rămână fără şef al Armatei. Această situaţie generată de incompetenţa PSD trebuie rezolvată. După şedinţa CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul de şef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase, şi bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce”, a anunţat preşedintele.

Iohannis nu acceptă noii miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs propunerilor de numire a noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională, dând dovadă că doreşte blocarea activităţii Guvernului.

”Preşedintele a confirmat astăzi încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu este în stare să-şi exercite rolul constituţional de mediator. Fiecare ieşire publică a dlui preşedinte are puternice accente politice, singura preocupare fiind aceea de a ataca PSD”, a afirmat Dăncilă.

Ea a precizat că i-a solicitat preşedintelui Iohannis o discuţie în privinţa numirii celor doi miniştri ai Transporturilor şi ai Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

”Era firesc să avem o decizie în acest sens de îndată ce Curtea Constituţională a arătat că trebuie să avem această decizie de îndată. Preşedintele mi-a comunicat faptul că nu va da curs celor două propuneri pe care i le-am înaintat, fără nicio explicaţie, dând dovadă că doreşte de fapt blocarea activităţii Guvernului. Peste numai câteva zile vom prelua preşedinţia Consiliului UE, cu o situaţie de blocaj la două ministere importante, cu o situaţie de blocaj în ceea ce priveşte preluarea dosarelor aflate pe agenda UE şi cu o situaţie care nu este favorabilă imaginii României în acest sens”, a subliniat Viorica Dăncilă.

În 19 decembrie, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern – preşedinte şi a decis că şeful statului urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 31 decembrie 2018, ora 12:35

  In data de 16 decembrie 1989 Laszlo Tokes i-a chemat pe oameni acasa sa-l sprijine sa nu fie mutat in Salaj. In data de 17 decembrie a iesit la fereastra si le-a spus oamenilor cam asa: plecati toti acasa ca nu exista nici o problema! De ce i-a trimis acasa? Evident ca l-a pus securitatea! Numai ca deja era prea tirziu, conditiile de declansare a revolutiei erau
  indeplinite, trebuia doar scinteia.
  Care „simbol”? Cel care i-a trimis pe oameni acasa? Da, Tokes era agent dublu, lucra si cu Securitatea si cu Spionajul Ungariei. Tocmai de asta au vrut sa-l mute, au aflat ca lucra si pentru unguri. Asta nu e de la mine, au spus-o cei care cunosteau situatia si care au declarat public.

 2. Dac Bulibas a spus: 31 decembrie 2018, ora 11:12

  Doar imbecilii considera pe Tokes spion si tradator !!! Spion pt. cine ?…. in decembrie 1989 Ceausescu cu regimul lui dictatorial si securist l-a bagat la inchisoare pt. ca s-a opus oranduirii ceausiste prin asta declansand Revolutia !. Pe cine a tradat Tokes ?…..Tradatorii sunt toti cei care au urmat( fosti comunisti) si care au bagat Romania in slugarnicie !.

 3. zoli a spus: 30 decembrie 2018, ora 17:15

  Dacule tu esti fiul lui Attila iar tokos laci ca sa stii si tu a fost un spion care deja a iesit din uz ,iar noi cei de azi il numim tradator

 4. Dac Bulibas a spus: 29 decembrie 2018, ora 11:36

  Asta merita PSD+ALDE pt. ca sunt niste mamaligi, niste lasi, fricosi. Ar trebui sa dea cu Iohanescu de pamant din motive concludente solide suficiente ar fi timpul de a-l debarca din postul de presedinte pe care-l ocupa nemeritat. Eu am avut incredere in el si l-am votat dar m-a dezamagit pt. ca ne-a mintit !!!. Acest presedinte mincinos, nerusinat si nemernic nu mai poate conta pe voturile maghiarimii intregi la cap de care a beneficiat la inceput pt. nemernicia lui cu care l-a tratat pe Tokes Laszlo- symbolul Revolutiei !. Ar fi pacat ca acest presedinte turistic-excursionist pe banii nostri care nu a facut nimic pt. tara sa apuce sfarsitul mandatului pt. care sa primeasca in mod nemeritat o casa. Inca nici datoria lui de 400.000 Euro cu care datoreaza Statului nu a platit , puneti poprire pe casele lui ramase pana la recuperarea sumei datorate pana n-o sa fie prea tarziu. Nici salariul nu-si merita ” Sasul ” !!!.

 5. Babacu a spus: 29 decembrie 2018, ora 10:33

  Ministrul apararii s-a facut de ris, dar asa patesc pana la urma toti oportunistii.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.