Ioan Mircea Paşcu: Funcţia de comisar european nu oferă imunitate | Informaţia Zilei

Ioan Mircea Paşcu: Funcţia de comisar european nu oferă imunitate

Scris de Vasile Andreica, 18 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ioan Mircea Paşcu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că funcţia de comisar european nu beneficiază de imunitate, în timp ce cea de europarlamentar da. ”Aviz amatorilor: funcţia de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază!”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Ioan Mircea Paşcu. Afirmaţia vine în contextul în care Guvernul României a trimis propunerile pentru funcţia de comisar european, fiind vorba despre Rovana Plumb şi Dan Nica.

Rovana Plumb, în calitate de fost ministru al Mediului, a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina şi braţul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul Judeţean Teleorman, iar apoi concesionate către Tel Drum. Procurorii au solicitat încuviinţare pentru începerea urmăririi penale sub aspectul complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Prin hotărâre adoptată în plen, Camera Deputaţilor a hotărât să nu ceară urmărirea penală a deputatei, prin urmare faţă de aceasta s-a dispus clasare.

Dan Nica, acuzat de DNA de fraude în dosarul Microsoft, a scăpat de dosarul penal prin prescrierea faptelor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345