21.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 02.50 Cultură 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 04.10 Cultură 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Felicia Hrihorişan. Titlul emisiuni: Cutezătorii Munţilor pregătesc prima lor Liră.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Istvanfi Szilard. Titlul emisiunii: Sfânta Liturghie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.10 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 17.30 Cultură 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine.

Între interesul de partid şi constrângerile economice

Scris de Dumitru Păcuraru, 29 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Insistenţa cu care fostul premier Sorin Grindeanu ţine să rămână în PSD arată că lucrurile nu sunt deloc clare în partidul din care a fost exclus. Se aşteaptă debarcarea lui Liviu Dragnea. Lupta se dă pentru moştenirea funcţiei supreme. Dacă problemele judiciare l-ar fi obligat pe Dragnea să-şi dea demisia câtă vreme Grindeanu era şeful guvernului, cu siguranţă el ar fi devenit şi şeful partidului.

Nu a fost să fie. Tânărul pe care l-a lovit norocul făcându-l premier pe neaşteptate a devenit victima propriei lui ambiţii. :i rămâne în continuare cramponat de o poziţie pe care practic nu a meritat-o.
Prin contrast, Mihai Tudose demonstrează că este un prim ministru mult mai bun, eficient, cu reacţii rapide. Prin urmare, dacă va fi să plece Liviu Dragnea deja se ştie cine îi va lua locul. În niciun caz Sorin Grindeanu. Nu poate fi vorba nici despre Victor Ponta, pentru că el îşi face propria lui jucărie.

Grindeanu a văzut că singurul om care a rămas până la capăt alături de el a fost Victor Ponta. De ce nu se înscrie în proiectul lui politic? De ce fostul premier nu merge alături de Ponta? Doi foşti premieri pot trage un partid după ei. Cel puţin aşa se crede din moment ce amândoi susţin că au avut rezultate bune.

Realizările premierului Victor Ponta au fost scheletul campaniilor electorale din 2016. Sorin Grindeanu la rândul lui susţine că guvernului pe care l-a condus i se datorează creşterea economică record de 5.7%. Cea mai mare din UE.

Sau poate că nu este decât o păcăleală statistică. Sunt analişti economici care afirmă că România riscă să repete experienţa dramatică a Greciei. Ne paşte o catastrofă financiară? Datele sunt atât de sofisticate încât nimeni nu ştie cum va evolua România sub conducerea PSD.

Viitorul PSD este încărcat de întrebări care nu-şi găsesc răspunsul nici în sediile partidului. Adevărul este o piatră rară pe care o deţine doar Liviu Dragnea.
Numai preşedintele Dragnea ştie cu exactitate cum stă PSD-ul în acest moment. Mihai Tudose ştie cum stă România. Din această cauză ia măsuri care vin în contradicţie cu programul de guvernare. Realitatea a răsturnat toate calculele electorale ale PSD în doar o jumătate de an. Iar mandatul este de patru ani. Multe se pot schimba în trei ani şi jumătate. Pot dispărea de pe prima poziţie toate personajele actuale.

PSD are în acest moment cele mai puţine personalităţi marcante din toată istoria lui. Nu mai are nici măcar baroni locali. A rămas şi fără penalii celebri, de mare notorietate. Lumea este tentată să spună că PSD s-a transformat într-un partid de mediocrităţi. Din această cauză preocuparea majoră a PSD este să-şi menţină electoratul. Asta explică de ce continuă să promită majorări de salarii şi pensii chiar dacă nu mai sunt resurse.

Acţiunile lui Liviu Dragnea au o explicaţie politică logică. Ca preşedinte de partid, el simte că este de datoria lui să menţină partidul sus, pe prima treaptă în top. Dacă premierul pune pe prima treaptă interesul ţării, s-ar putea să se despartă de Liviu Dragnea. Până la urmă cineva trebuie să se bată pentru partid. Interesul de partid primează.

În momentul când Emil Boc a pus partidul pe planul doi PDL a căzut. La PSD nu se permite aşa ceva. De aceea va trebui să urmărim cu atenţie evoluţia lui Mihai Tudose. Fostul premier Grindeanu, ca şi Victor Ponta, rămân elemente secundare. Rolul lor creşte în condiţiile accentuării crizei în PSD. Între interesele de partid şi constrângerile economice, ce alege Mihai Tudose? Dar Liviu Dragnea?

Abonează-te acum Online!