Interpreta Maria Tripon, sărbătorită printr-un concert extraordinar la Negresti-Oaş

Scris de Mirela Filimon, 15 iulie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Maria Tripon a fost felicitata de numerosi invitati

Maria Tripon a fost felicitata de numerosi invitati

Joi, la Muzeul Ţării Oaşului s-a lansat albumul aniversar „Viaţa ca o ţâpuritură”

Muzeul în Aer Liber al Ţării Oaşului a fost, joi, 14 iulie, gazda unui concert extraordinar, prilejuit de împlinirea a 60 de ani de viaţă şi 35 de ani de carieră ai interpretei Maria Tripon. De fapt, evenimentul de la ora 18.00 a fost o triplă sărbătoare, pentru că în aceeaşi zi a fost lansat şi albumul de fotografii “Viaţa ca o ţâpuritură”.

Maria Tripon a reuşit, prin întreaga sa carieră, să pună în valoare universul oşenesc, comunitatea din care face parte, tinerii dansatori şi ţâpuritori, cărora le împărtăşeşte cu drag din cunoaşterea sa. Practic, a reuşit, prin tot ceea ce a făcut, de-a lungul vieţii sale, să pună în lumină tot ceea ce are mai frumos cultura tradiţională din această zonă etnografică.

Colegii de cantec i-au adresat invitatei cele mai calde felicitari

Colegii de cantec i-au adresat invitatei cele mai calde felicitari

Ziua a fost presărată numai cu clipe fericite, prilejuite de gândurile pozitive îndreptate către marea artistă, la marcarea a două momente importante: aniversarea a 60 de ani de existenţă, respectiv 35 de ani de carieră.

Lansarea albumului intitulat „Maria Tripon, viaţa ca o ţâpuritură” a fost cel de-al treilea motiv de mare bucurie pentru artista consacrată, din ziua de 14 iulie. Prieteni apropiaţi, colegi de scenă şi colaboratori şi-au aşternut pe hârtie trăirile şi gândurile minunate, prilejuite de întâlnirea cu Maria Tripon, fie pe scenă, fie la evenimente din viaţa de zi cu zi.

Moment de reculegere în memoria ceteraşului şi zongoraşului Mihai Zele

A urmat un moment de reculegere în memoria celui care a fost colegul său de cântec, ceteraşul şi zongoraşul Mihai Zele, plecat dintre noi mult prea devreme. Conducerea Casei de Cultură din Negreşti-Oaş i-a adresat mulţumiri, cu acest prilej, pentru întreaga colaborare care a fost întreruptă de fulgerătoarea şi regretata trecere în eternitate.

A fost, totuşi, o seară magică, a cărei gazd[ a fost Ancuţa Volşik, director al Casei Orăşeneşti de Cultură şi prietenă foarte bună a sărbătoritei. A invitat-o pe Maria Tripon pe scenă.

Apoi, copiii coordonaţi de Maria Tripon, din cadrul Ansamblului Sânzienele, au urcat pe scenă şi au adus multă mândrie şi fericire celei care îi coordonează cu drag, de ani de zile. Interpreta de muzică populară a ţâpurit autentic şi a avut o reprezentaţie live, lucru cu care nu orice artist se poate mândri.

„Sunt încă foarte emoţionată, nu ştiu dacă îmi găsesc cuvintele, dar ca o şcolăriţă am zis să îmi iau şi notiţele cu mine, pentru orice eventualitate.
Până când cei cu care împart greul pe scenă se vor aşeza în spate sau aici lângă mine, daţi-mi voie să aduc mulţumiri tuturor celor care mi-aţi făcut minunate cele două zile. Adică ziua mea a început de ieri şi poate se termină astăzi, dacă nu, chiar mâine. Trei zile la rând.

Mulţumesc întâi bunului Dumnezeu pentru tot ce mi-a hărăzit în viaţa aceasta, pentru cele mai multe bune, zic eu, dar şi pentru cele mai puţin bune şi nedorite, pentru că, în urmă cu 10 ani, când eram foarte tristă şi când doamna primar, împreună cu Consiliul Local care abia venise la conducerea oraşului Negreşti-Oaş mi-a adus o mare bucurie, atunci acordându-mi titlul de cetăţean de onoare şi cu această ocazie arătându-mi încrederea şi dragostea dânşilor pentru tot ceea ce fac.

Iată că au trecut 10 ani fără cel care mi-a fost alături 25 de ani. Au fost ani trişti, dar după aceea au fost şi ani de bucurie, şi sunt în continuare, pentru că aşa este viaţa. Perpetuă. Au venit în locul lui şi în locul celor care nu mai sunt, nepoţii”, a mărturisit interpreta Maria Tripon, înainte de reprezentaţia sa, alături de copiii pe care îi îndrumă.

Maria Tripon a urcat pe scena alaturi de copiii din ansamblul Sanzienele

Maria Tripon a urcat pe scena alaturi de copiii din ansamblul Sanzienele

Colegii de cântec i-au spus cele mai calde urări, profitând de prezenţa pe scenă

De-a lungul serii, au mai urcat pe scenă Lavinia Goste, împreună cu Marius Zorilă şi celebra orchestră Valahia, Maria Petca Poptean, Hermina Marc Iluţi, Ana Holdiş Pop, Rafila Bărbos, Malvina Madar Iederan şi mulţi alţii.

De la eveniment nu au lipsit nici meşteriţele din Ţara Oaşului care au venit cu standuri şi astfel şi-au expus obiectele lucrate cu multă migală şi pricepere. Este vorba despre Anica Mare – mama păpuşilor, mătuşa Ana Torz, meşterica Ana Hotcă, tezaurul uman viu Floare Finta şi lista nu se opreşte aici.

În încheierea evenimentului, sărbătorita a fost felicitată de un grup de invitaţi, care au ţinut neapărat să se fotografieze alături de artistă, spre a păstra acest moment pentru eternitate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517