Image 1
Image 2

Inspectorii sanitar veterinari au aplicat două amenzi în cuantum de 1.200 de lei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    În perioada 14 – 21 februarie, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au înregistrat 75 de acţiuni de control în unităţi şi gospodării ale populaţiei. Ca urmare a neregulilor depistate s-au aplicat două amenzi contravenţionale în valoare de 1.200 de lei.

Au fost verificate exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi de procesare lapte.

Ca urmare a neregulilor constatate s-au aplicat două amenzi contravenţionale în valoare de 1.200 de lei.

Au fost sancţionate abateri precum: nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, fiind sancţionat un magazin din Bârsău şi un Fast Food din Satu Mare cu câte 600 de lei.

Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână taie porci în sistem tradiţional pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sâmbătă, 22  februarie, între orele 8-13 şi duminică, între orele 8-12 la Circumscripţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Piaţa Someş.

Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă obţinută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populaţiei. Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau penale după caz.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Când a fost adusă Lupoaica prima dată la Satu Mare

LUPOAICA

Când a fost adusă Lupoaica prima dată la Satu Mare

Statuia Lupa Capitolina a fost adusă în România din Italia pentru întărirea moștenirii latine a românilor. După Unire, cele mai multe replici ale Lupoaicei au fost amplasate în Transilvania. Unele au dispărut în 1940, cum este și cazul celei din Satu Mare, fiind făcute alte replici după 1990.