19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat patru amenzi contravenţionale

Scris de Vasile Nechita, 26 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 19 – 25 mai 2017, un număr de 84 acţiuni de control la unităţi şi gospodării ale populaţiei.

Au fost verificate: exploataţii profesionale şi nonprofesionale de animale, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, depozite, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte, târguri, primării, cabinete medicale veterinare.
În cadrul acţiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condiţiile zooigienice şi de bunăstare, existenţa documentului de înregistrare, respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea şi eliminarea subproduselor necomestibile, existenţa echipamentelor de protecţie.

Neregulile constatate

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat patru sancţiuni contravenţionale din care două avertismente şi două amenzi contravenţionale în valoare de 3.720 lei.
Din cauza nedeclarării în termenul stabilit de legislaţie a animalelor nou achiziţionate s-au aplicat două avertismente la doi crescători particulari, unul din Prilog Vii şi altul din Berveni.
Din cauza manipulării produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor a fost amendat cu 720 lei un magazin alimentar din Halmeu.
Din cauza neanunţării în termenul legal a medicului veterinar despre debarcarea unor animale, s-a aplicat o amendă de 3.000 de lei la o exploataţie profesională din Botiz.

Toate târgurile şi expoziţiile de animale rămân închise

Având în vedere situaţia epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina, Polonia şi Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale şi expoziţii de animale rămân închise, pentru suine, până la noi dispoziţii. Suinele domestice din exploataţiile non profesionale trebuie ţinute obligatoriu numai în spaţii îngrădite, iar acestea nu vor fi hrănite cu resturi alimentare provenite de la mâncarea gătită în familie. Se va evita contactul suinelor domestice cu porcii mistreţi, iar scroafele/vierii nu vor fi scoase/scoşi din exploataţie în scopul montei cu alte animale din alte exploataţii.
Atenţionăm şi pe această cale toţi crescătorii de păsări de pe raza judeţului nostru, să îşi ţină păsările din gospodăriile personale, în spaţii închise, datorită pericolului pe care îl prezintă îmbolnăvirea acestora, cu virusul gripei aviare – tulpina H5N8. Gripa aviară, evoluează cu mortalitate ridicată şi pierderi economice ridicate, cu noi focare pe teritoriul mai multor ţări printre care Bulgaria, Germania, Italia, Olanda, Slovenia, Grecia, Franţa, Ungaria şi România.
S-a încheiat acţiunea de distribuire din avion a momelilor vaccinale contra rabiei la vulpi, când au fost repartizate pe o suprafaţă de 3.905 kmp un număr de 95.600 momeli.
În 19 mai 2017 s-a finalizat şi acţiunea de distribuire la vizuină a momelilor vaccinale, împreună cu reprezentanţii fondurilor de vânătoare de pe raza judeţului Satu Mare. În această acţiune au fost folosite 1.750 momeli vaccinale repartizate la cele 70 de vizuini de vulpe existente.
Pentru orice fel de sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi TEL VERDE la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

Program de examene trichineloscopice

Examenele trichineloscopice se pot efectua în cadrul Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare CSVSA Nr. 4 – PIAŢA MICRO 17 conform următorului program: sâmbătă, 20 mai 2017 – între orele 8 şi 13; duminică, 21 mai 2017 – între orele 8 şi 12.
Rugăm toţi solicitanţii care doresc efectuarea examenului trichineloscopic, ca în momentul prezentării probei de carne – pilieri diafragmatici – să aibă asupra lor şi cartea de identitate.
Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă obţinută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populaţiei.
Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau penale după caz.
Informaţiile ne-au fost furnizate de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.