Inscop: 67,9% dintre români susţin unirea cu R. Moldova

Scris de Mioara Maxim, 31 iulie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Rezultatele unui sondaj realizat de Inscop arată că 67,9% dintre români susţin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, în timp ce doar 14,8% mai degrabă nu o susţin.

„Procentul de acord este foarte mare şi confirmă date anterioare culese şi interpretate în cadrul barometrului Inscop-Adevărul despre România. Desigur, ideea celor 100 de ani de la Marea Unire are în mod evident o puternică notă unionistă, dar acest 2018 pune în faţa respondenţilor şi un termen foarte apropiat, ‘palpabil'”, explică Darie Cristea, director general Inscop, conform unui comunicat transmis vineri Agerpres.

La această întrebare, non-răspunsurile cumulează 17,3%.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 52,6% dintre români afirmă că au o părere bună despre câştigarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului de către Dorin Chirtoacă, în timp ce 6,9% au o părere proastă, numărul de non-răspunsuri fiind de 40,5%.

67,8% dintre respondenţi spun că România ar trebui să uşureze acordarea cetăţeniei pentru basarabeni. 17,5% nu sunt de acord, iar 14,6% aleg să nu răspundă sau nu ştiu. Totodată, 56,3% dintre români cred că ţara noastră ajută suficient Republica Moldova pentru a se integra în UE, 29,6% cred că ar trebui să facă mai mult (non-răspunsuri 14,1%).

„Barometrul Inscop — Adevărul despre România” a fost realizat de Inscop Research la comanda „Adevărul” în perioada 9 — 14 iulie 2015.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517