Image 1
Image 2

InfoCons: Pachetul pe care îl punem copilului la școală poate conține peste 29 de E-uri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pornind de la ideea că trăim în era vitezei şi dimineaţa nu ne mai ajunge timpul să gătim ceva sănătos şi să îi oferim copilului un mic dejun pe măsură, Asociaţia naţională pentru protecţia consumatorilor InfoCons ne atrage atenţia să ne oprim puţin din goană şi să avem grijă ce consumăm în materie de sandviş-uri pe care le punem chiar copiilor la şcoală.

“V-ați gândit până acum câte E-uri se pot regăsi într-un sandviș?! InfoCons este alături de consumatori și pune la dispoziție o serie de tipuri de sandvișuri și maximul de E-uri ce se pot regăsi în acestea, calculate în baza Testelor Comparative efectuate”, întreabă InfoCons. Asociaţia naţională vine şi cu un răspuns după ce face un sandviș simplu cu pâine, brânză topită și mezeluri. Conform InfoCons, acestea pot conține următorii aditivi alimentari, cu repetări: E120: carmin; E1200: dextroză; E1404: amidon din cartofi; E250: Nitrit de sodiu; E262, Acetat de sodiu; E263: acetat de calciu; E270: acid lactic; E300, Acid ascorbic; E301: ascorbat de sodiu; E316, Erithorbat De Sodiu; E322: lecitină din soia, E330: acid citric, E331, Citrat de sodiu; E405: caragenan; E451, Trifosfaţii de sodiu şi potasiu; E452, Poli de sodiu şi potasiu; E471: mono şi digliceride ale acizilor graşi, E475: esteri poliglicerici ai acizilor graşi; E621: monoglutamat de sodiu; E635: 5-ribonucleotide disodice. Adică, un total de 29 de E-uri.

“Este foarte important să citim eticheta atunci când facem cumpărături, mai ales pentru copiii noștri. De multe ori ne gândim că dacă un fel de mâncare este făcut de noi, și nu cumpărat, este mai sănătos. Fiecare ingredient pe care îl consumăm, în cazul de față, un sandviș, are la rândul său un număr de aditivi alimentari de care trebuie să ținem cont.

Pe lângă acesta, putem, adăuga și celelalte alimente/sucuri consumate în ziua respectivă și realizăm că avem un număr destul de mare de E-uri, multe dintre ele fiind aceleași în mai multe alimente și pe care le ingerăm de 3-4-5 ori, sau mai mult și astfel doza de consum ajunge să fie periculoasă. Descărcați gratuit aplicația InfoCons și informați-vă, accesați dicționarul gratuit de E-uri de pe site-ul nostru oficial și abordați o9atitudine, mai sănătoasă și mai responsabilă!”, recomandă Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with