Incendiu de lizieră la Certeze | Informaţia Zilei

Incendiu de lizieră la Certeze

Scris de I. Z., 29 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sâmbătă spre duminică noaptea, pompierii negreşteni şi voluntarii din cadrul SVSU Certeze au avut o misiune deosebit de dificilă.

Aceştia au intervenit pentru lichidarea a două incendii de lizieră în Certeze şi Huta Certeze, zonă inaccesibilă autospecialelor de intervenţie. Din fericire nu au fost înregistrate victime, însă au ars aproximativ 5 hectare de lizieră.

Cu această ocazie, ISU Satu Mare le atrage atenţia iubitorilor de plimbări prin pădure, culegătorilor de ciuperci şi tuturor celor care fac focul în apropierea pădurilor (fie pentru prepararea hranei, fie pentru igienizarea terenurilor prin incendiere), că acesta poate scăpa foarte uşor de sub control. În această perioadă, în care vegetaţia este foarte uscată şi stratul de frunze căzute este destul de gros, pericolul de propagare este foarte mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517