Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

În zonele Beltiug şi Urziceni, în 2016 va fi mai mult vin decât anul trecut

Scris de Ioan Aniţaş, 17 iulie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Productia de vinuri va fi mai mare anul acesta

Productia de vinuri va fi mai mare anul acesta

Vinurile vrac nobile albe şi roşii din Beltiug se vând la preţul de 10 lei litrul

Într-un top ipotetic referitor la plantările de vie nobilă începând cu anul 2007, judeţul Satu Mare ar fi pe podium, comparativ cu alte judeţe din Transilvania.

Aşa cum am mai scris, la noi în judeţ există aproape 1.000 de hectare cu vie nobilă, în marea ei majoritate plantată pe seama programului de reconversie în viticultură. Din discuţiile avute cu o serie de primari din zonele cunoscute şi recunoscute ca fiind vini-viticole, dar şi cu podgoreni, am aflat că anul 2016 poate fi unul deosebit de bun pentru viticultorii ale căror plantaţii n-au avut de suferit ca urmare a căderilor de grindină.

Zona Urziceni a fost afectată de grindină

Recent am vorbit cu Mellau Iosif, primarul comunei Urziceni, proprietar de vie nobilă. Discuţiile au evidenţiat faptul că în primăvara acestui an, îngheţul a distrus via de pe raza unităţii administrativ teritoriale în proporţie de 70-80%, fapt ce implicit a redus în aceeaşi măsură producţia de struguri. Au supravieţuit îngheţului doar viile sau butucii din plantaţiile aflate pe zonele mai înalte. Cu toate pagubele produse, a menţionat interlocutorul nostru, via şi-a revenit, a regenerat, iar coardele crescute vor fi în măsură să asigure protenţialul productiv pentru anul 2017.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din data de 18 iulie, disponibilă la chioşcurile de ziare, sau în format electronic (PDF).

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.