În judeţul Satu Mare vin din nou ajutoare de la UE

Scris de I. Z., 27 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Alimente UE 1

Prefectura Satu Mare anunţă că până la sfârşitul săptămânii se derulează în localităţile din judeţul Satu Mare recepţionarea în depozitele locale a pachetelor cu produse alimentare acordate prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), astfel vor fi recepţionate şi apoi distribuite către beneficiari un total de 20.678 de pachete cu alimente.

La nivelul judeţului Satu Mare au fost recepţionate marţi, 26 aprilie, 3326 pachete cu alimente, fiecare pachet de aproximativ 25 de kg conţine făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită şi de carne de porc, conserve pateu de ficat, compot de fructe, gem de fructe.

Prefectul Radu Roca: Este un program foarte important pentru sprijinirea semenilor noştri, familii şi persoane vulnerabile

“M-am deplasat în două comune la recepţia pachetelor POAD, alături de colegii din grupul de lucru constituit pentru implementarea programului pentru a mă asigura de calitatea produselor furnizate şi de modul în care au fost asigurate condiţiile de transport şi ulterior de depozitare la nivelul primăriilor. Sunt convins că aşa cum primarul comunei Moftin, Gheorghe David şi primarul comunei Terebeşti, Mariana Avorniciţi au asigurat cele mai bune condiţii de recepţie a pachetelor, în întreg judeţul suntem pregătiţi pentru derularea optimă a acestui program deosebit de important pentru sprijinirea semenilor noştri, familii şi persoane vulnerabile. Mulţumesc tuturor pentru implicare”, a declarat prefectul Radu Roca.
Distribuirea va începe la data stabilită de fiecare autoritate locală în acord cu Prefectura. În principiu de luni, 02.05.2022. Municipiul Satu Mare va începe probabil mai târziu deoarece aici există o procedura de comunicare în scris cu beneficiarii.

Cine poate beneficia de ajutoare?

Pot beneficia de ajutoare constând în pachete cu alimente următoarele categorii de persoane:
• familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare>
• familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare>
• persoanele/ familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 27 aprilie 2022, ora 11:54

    Colonia romania cu asistati sociali !. Rusine romanilor !!!. O tara bogata sa ajunga intr-o asemenea situatie e strigator la cer !!!. Ce s-a ales de mandria voastra ???…, aici ati ajuns ?…, doar atat puteti nimic mai mult ?…Cersetorii europei !. Pomanagii !…Nici pe voi nu stiti sa va aparati d-apoi R. Moldova …. Numai gura-i de voi si nimic mai mult !.. Sa primesti / ( sa accepti ) ajutoare pe timp de pace fara calamitati naturale ( inundatii, incendii ) este o rusine monumentala !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517