Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

În gropile din drumurile judeţului cetăţenii au plantat cartofi

Scris de Sergiu Podina, 05 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Drumurile judeţene din Satu Mare au devenit un pericol pentru siguranţa traficului. 200 de persoane atrag atenţia Consiliului Judeţean printr-o petiţie cu privire la starea deplorabilă a tronsonului ce face legătura între Mădăras şi Gelu. Disperaţi fiind, cetăţenii au început să planteze cartofi în craterele imense din şosea. 

Aceştia ameninţă cu blocarea circulaţiei, acuzând costuri enorme pentru repararea maşinilor. Nu este prima dată când oamenii ameninţă cu proteste. Acest lucru s-a întâmplat şi în toamna anului trecut. Pentru că nu s-au mobilizat, până la urmă oamenii nu au mai protestat. Au crezut însă şi în promisiuni. ”Starea acestei şosele, în prezent impracticabilă, ne înfurie pe toţi cei care locuim aici, dar şi pe cei care tranzitează zona. Fiecare metru parcurs este un calvar, maşinile se distrug, există adevărate cratere în asfalt ce nu pot fi ocolite”, declară Toader Cucu.

 Ingeniozitatea românului şi modul în care ştie să facă haz de necaz pot fi cu greu egalate. Locuitorii din aceste sate au găsit un mod inedit prin care să tragă un semnal de alarmă şi astfel s-au apucat să planteze cartofi în gropile din carosabil. “Noi am încercat să ne facem auziţi, dar fără prea multe rezultate. Acum de curând am plantat cartofi, pentru că avem în şosea cratere parcă pregătite pentru aşa ceva. Aşteptăm acum să vină o ploaie bună şi să strângem şi noi recolta”, ne spune Gheorghe Silaghi din Gelu.

Mai multe puteţi citi în ediţia tipărită din data de 5 aprilie sau în ediţia electronică (abonament pdf)

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 06 aprilie 2017, ora 14:19

  Numai sa nu arati si partea carosabila. Probabil asta asteapta edilii judetului ca sa scape de o grija. Si uite asa, drumul ar disparea .

 2. comentator a spus: 06 aprilie 2017, ora 10:45

  Să nu uitai să cereţi şi subvenţia de la APIA.

 3. Ioan Ficior a spus: 05 aprilie 2017, ora 18:42

  Consilul Judeţean ar trebui să urmărească firma care lucrează pe acest traseu, nu ştiu nimic despre contractul semnat … dar nu este normal ca un ”pod” să se facă într-o săptămână, adică două tuburi de beton !

 4. Ioan a spus: 05 aprilie 2017, ora 15:33

  Chiar daca ati plantat cartofi , veti recolta masini stricate.
  Va propun sa plantati SENATORI si DEPUTATI. Atunci sa vedeti ce veti culege,va spun (promisiuni)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.