Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

În gropile din drumurile judeţului cetăţenii au plantat cartofi

Scris de Sergiu Podina, 05 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Drumurile judeţene din Satu Mare au devenit un pericol pentru siguranţa traficului. 200 de persoane atrag atenţia Consiliului Judeţean printr-o petiţie cu privire la starea deplorabilă a tronsonului ce face legătura între Mădăras şi Gelu. Disperaţi fiind, cetăţenii au început să planteze cartofi în craterele imense din şosea. 

Aceştia ameninţă cu blocarea circulaţiei, acuzând costuri enorme pentru repararea maşinilor. Nu este prima dată când oamenii ameninţă cu proteste. Acest lucru s-a întâmplat şi în toamna anului trecut. Pentru că nu s-au mobilizat, până la urmă oamenii nu au mai protestat. Au crezut însă şi în promisiuni. ”Starea acestei şosele, în prezent impracticabilă, ne înfurie pe toţi cei care locuim aici, dar şi pe cei care tranzitează zona. Fiecare metru parcurs este un calvar, maşinile se distrug, există adevărate cratere în asfalt ce nu pot fi ocolite”, declară Toader Cucu.

 Ingeniozitatea românului şi modul în care ştie să facă haz de necaz pot fi cu greu egalate. Locuitorii din aceste sate au găsit un mod inedit prin care să tragă un semnal de alarmă şi astfel s-au apucat să planteze cartofi în gropile din carosabil. “Noi am încercat să ne facem auziţi, dar fără prea multe rezultate. Acum de curând am plantat cartofi, pentru că avem în şosea cratere parcă pregătite pentru aşa ceva. Aşteptăm acum să vină o ploaie bună şi să strângem şi noi recolta”, ne spune Gheorghe Silaghi din Gelu.

Mai multe puteţi citi în ediţia tipărită din data de 5 aprilie sau în ediţia electronică (abonament pdf)

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 06 aprilie 2017, ora 14:19

  Numai sa nu arati si partea carosabila. Probabil asta asteapta edilii judetului ca sa scape de o grija. Si uite asa, drumul ar disparea .

 2. comentator a spus: 06 aprilie 2017, ora 10:45

  Să nu uitai să cereţi şi subvenţia de la APIA.

 3. Ioan Ficior a spus: 05 aprilie 2017, ora 18:42

  Consilul Judeţean ar trebui să urmărească firma care lucrează pe acest traseu, nu ştiu nimic despre contractul semnat … dar nu este normal ca un ”pod” să se facă într-o săptămână, adică două tuburi de beton !

 4. Ioan a spus: 05 aprilie 2017, ora 15:33

  Chiar daca ati plantat cartofi , veti recolta masini stricate.
  Va propun sa plantati SENATORI si DEPUTATI. Atunci sa vedeti ce veti culege,va spun (promisiuni)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.