Image 1
Image 2

În 24 – 25 octombrie se organizează a 24-a ediție a Festivalului “Alină-te dor, alină” din Cicârlău

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Festivalul nu e unic doar în țara noastră, ci și în întreaga lume prin forma în care este organizat și prin modalitatea în care sunt premiați câștigătorii
Festivalul nu e unic doar în țara noastră, ci și în întreaga lume prin forma în care este organizat și prin modalitatea în care sunt premiați câștigătorii

Sunt așteptați în continuare tineri talentați să se înscrie la concurs

Sâmbătă și duminică, în 24 – 25 octombrie 2015, are loc ediția a 24-a a Festivalului Concurs Național de Folclor “Alină-te dor, alină” din Cicârlău, festival care poartă semnătura marelui interpret de muzică populară Nicolae Sabău.

Evenimentul are loc la Căminul cultural din Cicârlău, instituție care din acest an poartă numele rapsodului.

Festivalul nu e unic doar în țara noastră, ci și în întreaga lume prin forma în care este organizat și prin modalitatea în care sunt premiați câștigătorii. Concurenții primesc ca premiu pentru evoluția în cadrul concursului păsări și animale vii, iar Marele Premiu al Festivalului Concurs Național de Folclor “Alină-te dor, alină” este un măgăruș pe nume Alin.

Concursul propriu – zis are loc sâmbătă. În 24 octombrie vor evolua pe scena Căminului cultural “Nicolae Sabău” din Cicârlău tineri talentați din întreaga țară. Fiecare concurent va interpreta o doină ori o baladă, fără acompaniament, și un cântec de joc, acompaniat de un taraf popular autentic. În continuare se fac înscrieri la acest mare concurs național, iar cei interesați să participe pot obține mai multe informații despre modalitatea de înscriere la numerele de telefon 0262.481.022 sau 0262.481.555.

Dacă sâmbătă are loc competiția, duminică, în 25 octombrie, la Cicârlău sunt premiați câștigătorii ediției din acest an și cu acest prilej se dă citire hotărârii Consiliului local Cicârlău prin care i se atribuie căminului cultural din localitate numele Nicolae Sabău. După premiere e pregătit un spectacol artistic, artiști și interpreți, ansambluri și formații din șase județe ale țării, membre ale Asociației Comunelor din România, evoluând pe scena Festivalului “Alină-te dor, alină”.

În 2014, Marele Premiu al Festivalului “Alină-te dor, alină”, măgărușul Alin, a mers în Bistrița Năsăud. Sătmărenii s-au întors și ei acasă cu multe premii. Petrică Zele a obținut premiul I la categoria soliști instrumentiști, iar Ionuț Dărăban a câștigat premiul trei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with