Comemorare la 175 de la moartea lui Kölcsey Ferenc | Informaţia Zilei

În 1-2 august se organizează manifestări comemorative la 175 de la moartea lui Kölcsey Ferenc

Scris de Eva Laczko, 17 iulie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Muzsnay Arpad, organizatorul principal al evenimentului

Muzsnay Arpad, organizatorul principal al evenimentului

Cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la moartea marelui poet Kölcsey Ferenc, în zilele de 1 şi 2 august, în judeţul Satu Mare se vor organiza manifestări comemorative în diverse locaţii. Aceasta va fi cea de a XXIV-a ediţie a acestei comemorări, când sătmărenii vor aduce un omagiu poetului.

Organizatorul principal al Zilelor Kölcsey Ferenc 2013 este Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania, organizarea fiind coordonată de preşedintele societăţii, Muzsnay Árpád, care marţi, 16 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă a prezentat programul evenimentelor comemorative. Manifestările se organizează sub egida Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, coorganizatori fiind Cercul Kölcsey, Direcţia de Cultură, Sport şi Turism Carei, Primăria şi Parohia Reformată Săuca, precum şi UDMR Tăşnad. Evenimentul este patronat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Judeţean Szabolcs-Szatmár-Bereg şi de Primăria Municipiului Carei.

Mai multe în ediţia tipărită disponibiă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament PDF).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345