Haine contrafăcute, ridicate de poliţişti din mai multe magazine | Informaţia Zilei

Haine contrafăcute, ridicate de poliţişti din mai multe magazine

În perioada 29 – 30 iulie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Satu Mare au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menţionate.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi şi verificaţi 28 de operatori economici cu privire la modul de respectare a obligaţiile impuse de actele normative în materie, precum şi a obligaţiei legale de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii unor bunuri comercializate.

A fost constatată o infracţiune flagrantă privind punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării 351 de articole de îmbrăcăminte purtând inscripţia sau însemnele unor mărci înregistrate.

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.500 de lei, din care 3 sancţiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 2 sancţiuni la OUG nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 1.900 de lei şi suma de 680 de lei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517