Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 02.36 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 04.42 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 05.35 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinelo Norberto 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ramona Farcaş, titlul emisiunii: Raporturile între autoritatea de mediu, operatori economici şi colectori de deşeuri 10.15 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 14.40 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciurdaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.05 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.05 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoala performanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 23.30 Ştiri

Greşelile unui guvern populist

Scris de Dumitru Păcuraru, 27 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Disputele dintre PSD şi DNA pe marginea anchetării celor doi miniştri care au contribuit la transferul din domeniul pulbic al statului în domeniul public al judeţului Teleorman a poi concesionarea către o firmă privată căpătă pe zi ce trece o dimensiune tot mai mare. În jocul declaraţiilor a intrat şi ministrul Justiţiei arătând că procurorii nu au căderea să verifice legalitatea unor hotărâri de guvern, aceasta căzând în sarcina judecătorului de contencios administrativ. Conducerea DNA, printr-un comunicat anunţă că sesizează CSM pentru că ministrul Toader a făcut declaraţii de natură “să afecteze independenţa sistemului judiciar”.

Conflictul deshis între ministru şi conducerea DNA vine la puţină vreme după ce un important lider PSD, Codrin :tefănescu, a cerut demisia ministrului Toader. Foarte probabil în urma acestei neobişnuite cereri venite chiar de la vârful partidului de guvernare, l-a mobilizat şi a făcut declaraţiile care au provocat reacţia DNA.

La rândul său, Liviu Dragnea este nemulţumit de ritmul în care lucrează ministerul Jusţiei sub conducerea profesorului Tudorel Toader. PSD, de fapt întreaga coaliţie de guvernare, dar şi parlamentarii celorlalte partide, aşteaptă cu nerăbdare pachetul de legi care se spune că vor reforma Justiţia. Cu precădere parlamentarii, înalţi funcţionari publici, miniştri, vor să scape de presiunea pusă pe activitatea lor de către Parchetul Naţional Anticorupţie. Modificările aşteptate sunt cele care vizează în special dezincriminarea abuzului în serviciu şi a traficului de influenţă, bolile profesionale ale politicianului român. Politicienii nu mai vor ca înregistrările să fie probe într-un dosar, ceea ce ar îngreuna foarte mult sarcinile procurorilor. Practic, prin legile justiţiei se vrea decapitarea DNA. 

Ministrul Toader a tot amânat înaintarea proiectului spre disperarea PSD, şi a preşedintelui Liviu Dragnea. De asemenea i se reproşează că nu a cerut demisia procurorului şef al DNA. De data aceasta, ameninţat cu remanierea, Tudorel Toader s-a aruncat în luptă deschisă. Conflictul instituţional va fi tranşat într-un fel sau altul. PSD şi-a radicalizat discursul. DNA nu cedează. Preşedintele Klaus Iohannis nu intervine. Societatea s-a împărţit în două tabere. Unii dau dreptate DNA, alţii ministrului.

Pe de altă parte, sindicatele îşi fixează calendarul protestelor de toamnă. Agenţii economici, în jur de 400.000 de firme, sunt nemulţumite de intenţia guvernului de a introduce sistemul de plată defalcată a TVA. Ambiţiosul program  electoral al PSD, transformat în program de guvernare, îşi arată limitele. Guvernul vrea să stoarcă şi ultima vlagă din agenţii economici. Firmele sunt stoarse ca nişte lămâi. În acelaşi timp au fost reduse drastic investiţiile. Practic ţara a devenit un laborator de încercări. PSD a reuşit să antagonizeze categoriile sociale, bugetarii şi salariaţii de la privaţi stau faţă în faţă ca armata roşie şi armata albă din timpul revoluţiei bolşevice.

Faţă de aceste probleme aşa-zisele dispute din sistemul judiciar sunt floare la ureche. În condiţii de democraţie sistemul judiciar are capacitatea de a se regla de la sine, dar societatea în ansamblul său, odată ce sunt ignorate legile economiei de piaţă, se deteriorează pe termen lung. Greşelile făcute de acest guvern populist vor fi redresate în ani şi ani de muncă şi sacrificii.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend