Image 1
Image 2

Franţa, Germania şi Italia cer Marii Britanii să declanşeze procedura de ieşire din UE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderii din Franţa, Germania şi Italia au recomandat din nou Marii Britanii, luni seară, să anunţe clar ieşirea din Uniunea Europeană, subliniind că nu este timp de pierdut, informează France Info.

 

“Este esenţial să nu se piardă timp în abordarea problemei ieşirii Marii Britanii din UE”, a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, într-o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi premierul Italiei, Angela Merkel.

“Suntem de acord să nu existe discuţii formale sau informale cu Marea Britanie până când nu va fi depusă o solicitare adresată Consiliului European în sensul ieşirii din UE”, a afirmat, la rândul său, Angela Merkel.

Cetăţenii britanici au votat în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, dar Londra amână depunerea unei solicitări formale de părăsire a Blocului comunitar, relatează Mediafax.

 

Franţa amenință Marea Britanie cu blocarea accesului la piaţa UE

 

Guvernul Franţei a cerut, luni, Marii Britanii să stabilească urgent reprezentantul în relaţia cu Uniunea Europeană şi a avertizat că Londra nu va beneficia “automat” de acces la piaţa unică dacă nu respectă libera circulaţie a capitalului şi forţei de lucru.

 

“Marea Britanie trebuie să rezolve clar problema reprezentării …, iar de aici putem stabili agenda şi calendarul”, a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.
Jean-Marc Ayrault a avertizat că Marea Britanie nu va obţine automat acces la piaţa unică europeană.

“Există ţări care au acces la piaţa comunitară fără libertatea automată de circulaţie. Este cazul Elveţiei. Dar nu este automat. Există numeroase subiecte de discuţie… Cred că în primul rând trebuie să aflăm exact ce vor britanicii”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Paris.

Dacă Marea Britanie va încerca să obţină acorduri similare cu cele semnate de Norvegia, Elveţia şi Islanda, va trebui să accepte contribuţii la bugetul european, lucru inacceptabil pentru grupul politic favorabil ieşirii din UE.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns