Image 1
Image 2

Formarea a 20.000 de profesori pentru educația financiară a elevilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Formarea a cel puțin 20.000 de profesori prin programe față în față și online și oferirea de premii pentru a recunoaște și a recompensa cadrele didactice care dezvoltă nivelul de educație financiară a elevilor sunt două dintre propunerile de „activități orientative” ale Ministerului Educației, potrivit Strategiei Națională de Educație Financiară (SNEF), pusă în consultate publică de Ministerul Educației.

Sugestiile și propunerile pot fi trimise până la data de 5 mai 2022, conform anunțului.
Scopul strategiei îl reprezintă stabilirea obiectivelor specifice si a direcțiilor de acțiune pentru perioada 2022 – 2026 în vederea îmbunătățirii nivelului de educație financiară în rândul elevilor și adulților din România, se arată în anunțul ministerului.

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în cadrul conferinței online Educație Financiară în școli și acasă, susținută de Edupedu.ro în parteneriat cu Școala de Bani și Banca Comercială Română că „Elevii trebuie să înțeleagă conceptul de inflație, risc și randament. Traversăm o perioadă acum în care vorbim des despre inflație și am constatat că există un interes mai mare pentru aceste informații”. El a mai spus că informațiile pot fi predate atât de profesori titulari, cât și de persoane specializate în educație financiară.

1 comentariu

  1. Dacă avem formatori economici, mai formam încă 20 mii, care vor forma cel puțin 2 milioane de învățați ale economiei, rezulta ca peste vreo 3, 4 ani economia tarii va duduii! Abia aștept sau cei formați vor merge în alte tari unde sa-si arate talentul. Bbbbbravoooo!

Lasă un răspuns