Florin Gardoş rămâne cel mai valoros fotbalist sătmărean

Scris de Ionuţ Blăjean, 25 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Este urmat de Eric Bicfalvi

La fiecare început de an întocmim un clasament al celor mai valoroşi fotbalişti sătmăreni. Sigur, după cotele actualizate de către site-ul de specialitate transfermarkt.ro.

La un an distanţă de precedentul articol, fundaşul Florin Gardoş rămâne în vârful ierarhiei. Dar cota lui a scăzut având în vedere lipsa de activitate de pe teren la Southampton. Chiar şi aşa, sătmăreanul a fost convocat în luna iunie la naţionala României pentru meciurile cu Polonia şi Chile. Dar nu a fost folosit deloc de selecţionerul Christoph Daum. Din 1 ianuarie a intrat în ultimele şase luni de contract cu “Sfinţii” şi poate semna cu orice echipă. Rămâne să vedem dacă se va transfera în această iarnă, ori dacă îşi va duce contractul până la capăt alături de echipa care se află pe locul 18 în Premier League. Revenind la subiectul principal, cota lui Florin Gardoş a scăzut de la 5 la 2 milioane de euro.

Al doilea cel mai valoros fotbalist este careianul Eric Bicfalvi. Aflat în Rusia la FC Ural (locul 10 în prima ligă), mijlocaşul în vârstă de 29 de ani a ajuns la o cotă de 1,5 milioane de euro, adică un plus de 500.000 de euro faţă de începutul anului 2017.

Foştilor jucători sătmăreni de la FC Olimpia nu li s-au actualizat cotele pe transfermarkt, rămân cu valorile stabilite în urmă cu cel puţin 6 luni. Dar chiar şi aşa, doar Florin Mureşan şi Dumitru Muntean intră în ierarhia pe care o publicăm mai jos.

Podiumul rămâne practic neschimbat, în continuare Răzvan Tincu ocupă locul 3 cu o cotă de 400.000 de euro. La 30 de ani, fundaşul Răzvan Tincu evoluează constant la FC Botoşani, echipa de pe locul 5 din Liga 1.

Cei mai valorosi sătmăreni (euro)
1. Florin Gardoş (Southampton)          2.000.000
2. Eric Bicfalvi (FC Ural)                       1.500.000
3. Răzvan Tincu (FC Botoşani)                400.000
4. Sergiu Suciu (Venezia)                          300.000
5. Vasile Curileac (ACS Poli Timişoara) 250.000
6. Cornel Ene (fără echipă)                       200.000
Valter Heil (Kazinbarcikai)                     200.000
8. Florin Mureşan (Olimpia)                     175.000
9. Adrian Rus (Balmazujvaros), Dumitru Muntean (plecat în Germania), Bogdan Miron (Sepsi), Daniel Lung (Pandurii) câte 150.000.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517