18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Finanţări de 11 milioane euro pentru Spitalul Judeţean Satu Mare

Spitalul Judetean SM

Spitalul Judetean SM

Consiliului Judeţean Satu Mare a primit o finanţare în valoare de 11,3 milioane de euro pentru construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare.

Comitetul de Monitorizare a Proiectelor pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria, a decis că proiectul judeţului Satu Mare privind modernizarea SJU Satu Mare, este câştigător. 11,3 milioane de euro vor fi investiţi într-o aripă nouă lângă spitalul deja existent. O infrastructură nouă, într-o clădire de 6 nivele, va face posibilă mutarea majorităţii secţiilor de la Spitalul Vechi, acolo urmând să rămână doar secţiile de Psihiatrie Acuţi şi Cronici. Va fi o clădire modernă, cu circuite corespunzătoare ultimelor standarde impuse în sănătate, iar heliportul va fi poziţionat pe acoperişul viitorului imobil. În acest fel toate secţiile se vor putea reorganiza pentru a asigura reuşita intervenţiilor, cu accent pe sănătatea şi siguranţa pacienţilor. Atât conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare, cât şi cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă îşi doresc ca sătmărenii să nu mai fie nevoiţi să plece în alte judeţe atunci când vine vorba despre sănătatea lor şi să aibă ”acasă” tot confortul şi toate serviciile necesare.

Prin acest proiect, Consiliul Judeţean Satu Mare va investi cele mai mari sume de bani în sănătate, din ultimii 50 de ani. “Din cele 11,3 milioane de euro va fi construită o nouă aripă şi vor fi dotate 17 secţii din cele 32 de secţii ale Spitalului Judeţean. Din anul 1975, de când există Spitalul Judeţean Satu Mare nu s-a făcut o astfel de investiţie privind infrastructura de sănătate din judeţ. În primele 6 luni de la semnarea actului va trebui să prezentăm studiul de fezabilitate iar apoi vom organiza licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Vor urma apoi, conform programului de finanţare, maximum 24 de luni în care vor trebui încheiate lucrările. Aşadar, cel târziu în anul 2022 investiţia trebuie finalizată, însă dacă licitaţia nu va dura foarte mult, proiectul are şanse să fie finalizat chiar mai repede”, a declarat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, iar Satu Mare este partener cu două spitale din Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Kisvarda, din Ungaria, care vor beneficia de câte un million de euro prin acest proiect.

O veste la fel de bună este şi aprobarea modernizării Unităţii de Primiri Urgenţe, un proiect extrem de important, în valoare de 1,5 milioane de euro, care a trecut de criteriile de eligibilitate administrativă.

Totodată, începând cu data de 1 iulie, bucătăria Spitalului Judeţean va funcţiona în regie proprie, asta după ce în ultimii 13 ani mâncarea a fost furnizată spitalului de firme private, nefiind întotdeauna la nivelul cerinţelor impuse de regimul spitalicesc. În perioada următoare se are în vedere modernizarea spaţiului destinat bucătăriei, dar fără ca beneficiarii să fie afectaţi.

„Au început să sosească materiile prime, iar duminică la ora 6 vom începe să gătim. Prima zi de furnizare a hranei în regie proprie va fi duminică, 1 iulie. Pentru noi este o provocare şi ne dorim să creştem calitatea hranei. Vrem ca mancarea pe care o vor primi bolnavii de acum înainte, să fie caldă şi diversificată. Avem pe lângă meniul comun, 16 diete, iar aşteptările pacienţilor sunt mari. Ne vom strădui să facem faţă tuturor cerinţelor şi credem că săptămâna viitoare vom avea şi primele semnale legate de calitatea mâncării şi a felului în care am reuşit să ne organizăm”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Adrian Marc.

Tot în cadrul Comitetului de Monitorizare a Proiectelor pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria, a fost aprobat proiectul de reabilitare şi dotare a Muzeului Judeţean Satu Mare, proiect demarat în colaborare cu alţi 4 parteneri maghiari. Clădirea Muzeul Judeţean Satu Mare va fi modernizată la standarde europene printr-un proiect în valoare de 1,4 milioane de euro.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.