Filarmonica şi Teatrul s-au reîntâlnit cu publicul în curtea Muzeului de Artă

Scris de Vasile Andreica, 09 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sfârşitul săptămânii trecute a marcat revenirea actorilor şi muzicienilor sătmăreni în faţa publicului lor, în aer liber, conformându-se reglementărilor stării de alertă. Curtea Muzeului de Artă a devenit noul spaţiu de spectacole al Sătmarului, scena fiind amplasată aproape de intrare, iar scaunele pentru spectatori fiind răspândite în tot spaţiul verde, pentru a asigura cât de cât distanţarea impusă de nomele în vigoare.

Primul spectacol a fost oferit de trupa de improvizaţie ImproŞtim vineri seară, iar duminică actorii maghiari au programat un spectacol pentru copii şi un recital de poezie. În ce priveşte Filarmonica ”Dinu Lipatti”, aceasta a ales să-şi reia spectacolele cu o piesă de rezistenţă a repertoriului său, ”Anotimpurile” de Antonio Vivaldi.

La acest concert curtea Muzeului s-a umplut, iar solistul serii a fost Vlad Răceu. Concertul s-a derulat sâmbătă seara şi a fost primit cu bucurie de public. Muzicienii au purtat măşti de protecţie, ca şi majoritatea spectatorilor. Nu s-a folosit amplificare, dar spaţiul închis al curţii a asigurat o acustică decentă. Pentru Filarmonică va urma un nou Matineu muzeul miercuri şi un nou program în aer liber joi seară.

Scurta repriză de ploaie dinaintea concertului a arătat că în condiţii de distanţare între locuri umbrelele pot fi folosite cu succes. Mai trebuie să se găsească o soluţie de a acoperi scena.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517