18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Filarmonica din Braşov are pentru prima dată un sediu propriu

Scris de Vasile Andreica, 23 septembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Macheta noului sediu

Macheta noului sediu

Primăria Braşov a inaugurat, vineri, de la ora 19.00, cu un concert doar pe bază de invitaţii, sediul Filarmonicii Braşov, amplasat în fostul cinematograf „Patria”, după investiţii de peste 8,7 milioane lei, fiind pentru prima data în istoria sa când Filarmonica Braşov are un sediu propriu.

Valoarea proiectului este de 8,7 milioane lei, iar valoarea execuţiei lucrărilor, începută în urmă cu doi ani, a fost de 6,4 milioane lei. În plus, au fost investiţii de 225.000 lei pentru mobilier, proiectul beneficiind de o finanţare nerambursabilă de 98% din Programul Operaţional Regional (POR), restul de 2% fiind contribuţia municipalităţii.

Acest proiect a fost gândit ca un complex cultural, cu o sală de spectacole având capacitatea de 458 de locuri şi scenă cu suprafaţa de 185 de metri pătraţi (pe care vor putea evolua 80 de artişti), o sală de audiţii de 53 de locuri, în care se poate realiza şi proiecţie de film, spaţii expoziţionale şi administrative.

Noul sediu al Filarmonicii, primul în istoria acestei instituţii de cultură din Braşov, care până în prezent era găzduită la Cercul Militar Braşov, va găzdui în fiecare an 114 evenimente, respectiv 32 de concerte obişnuite, 32 de spectacole pentru persoane vârstnice, opt concerte educative pentru preşcolari, elevi şi studenţi, două concursuri sau festivaluri şi 20 de activităţi adiacente, fiind proiectată să primească în jur de 28.000 de spectatori anual.

 

Au fost executate lucrări pentru consolidarea structurii existente, înlocuirea şi refacerea finisajelor şi a instalaţiilor, recompartimentare, realizarea izolaţiei fonice, eficientizarea termică a clădirii şi alte dotări specifice. De asemenea, a fost construit un corp nou unde au fost amenajate sala de audiţii, sala de repetiţii, lift, scări de acces şi camera pentru centrala termică.

Designul şi proiectarea pereţilor şi tavanelor, inclusiv a formei plăcilor care le acoperă, au fost făcute în urma unui proiect special de acustică, sala de concerte a Filarmonicii Braşov fiind una dintre sălile cu cea mai bună acustică din România. Tot în Sala Mare, au fost executate lucrările de construire a scenei, care este din beton, acoperită cu parchet şi include un sistem de încălzire în pardoseală.

Acest proiect a fost finanţat prin POR 2007-2013, Axa Prioritară 1, „Sprijinirea dezvoltăriidurabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de creştere”.

Deşi deschiderea oficială a noului sediu al Filarmonicii a avut loc, vineri seară, cu un spectacol la care s-a intrat doar pe bază de invitaţie, deschiderea stagiunii Filarmonicii va avea loc, luni, 23 septembrie, cu un recital susţinut de Maxim Vengerov, unul dintre cei mai mari violonişi din lume, recital care face parte din Festivalului „George Enescu”. Spectacolul va începe de la ora 18.00, şi vor fi prezentate lucrări ale compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, în interpretarea Orchestrei „Virtuozii” din Bucureşti.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.