Expoziţia de caricaturi „Perioadă de sfidare” poate fi vizitată la Secţia de Artă până în 3 aprilie

Scris de Mirela Filimon, 24 martie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

150 de lucrări promit să descreţească frunţile privitorilor într-un mod cu totul inedit

150 de caricaturi expuse la Muzeul de Artă Satu Mare promit să aducă zâmbete pe faţa tuturor celor interesaţi să treacă pragul instituţiei. Expoziţia temporară poate fi văzută până în data de 3 aprilie, fiind vernisată în data de 21 martie, de la ora 17:00.

În deschiderea evenimentului au vorbit directorul general Liviu Marta şi directorul adjunct Peter Szocs. Au participat zeci de sătmăreni care au apreciat fiecare lucrare expusă şi ideile prezentate în acestea.

„Ne-am gândit să facem ceva mai uşor, mai accesibil pentru publicul larg, o oază de linişte şi de gândire liberă, pentru că ar fi un timp mult mai de calitate, în ideea că nu stai pe telefon, ci admiri nişte caricaturi expresive”, a declarat Zsolt Kovacs, referent în cadrul Muzeului de Artă.

Trebuie menţionat faptul că organizatorii vernisajului s-au gândit să dea o notă aparte expoziţiei, prin crearea posibilităţii ca vizitatorii să lase pentru artist impresii, critică, sau mesaje, pe trei flip-chart-uri.

În cadrul evenimentului cultural, artistul caricaturist a explicat publicului prezent de ce nu este greu de realizat o caricatură. Este necesar un subiect bun, care va fi redat prin forme simple, şi de un titlu concis şi sfidător.

Experienţa de caricaturist a artistului

Elemer Konczey este un grafician, caricaturist, şi profesor universitar, care a început să realizeze caricaturi din anul 1999.

De atunci, peste 5000 dintre denele sale pline de umor au fost publicate în ziare, periodice şi cărţi. Desenează zilnic, fiind fascinat de complexitatea vieţii noastre de zi cu zi. Prin desenele sale, realizează o oglindă distorsionată către lume şi către noi înşine. Sunt lucrări care nu ne fac să râdem în hohote, ci mai degrabă să zâmbim cu plăcere.

Operele sale nu sunt doar nişte glume vizuale, ci şi nişte imagini profund reflexive şi care dezvăluie dilemele vieţii cotidiene, desigur cu o notă de umor şi o ironie fină.

Informaţiile au fost furnizate de referentul Zsolt Kovacs.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517