Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Experţi din Canada vor încerca să stingă incendiul de la Moftin

Scris de Matei Larisa, 19 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Conferinta Moftin

Conferinta Moftin

Marţi seara, 19 decembrie, la Moftin au ajuns doi experţi din Canada care vor încerca să stingă incendiul izbucnit la o sondă de extragere a gazului.

La Primăria Moftin a fost organizată o conferinţă de presă ad-hoc în care a fost explicată situaţia. Au participant reprezentanţi ai firmei care exploatează gazul, prefectul Darius Filip, colonelul Daniel Dragne – împuternicit inspector general al IGSU, alături de primarul Gheorghe David.

Stingerea incendiului este un procedeu complicat. Practic gazul care iese din pământ arde şi în acest moment ca o flacără deschisă.

Pe această temă, pe adresa redacţiei am primit următorul comunicat din partea IGSU:

„Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă generată de incendiul produs la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare din judeţul Satu Mare, la nivelul IGSU s-au dispus o serie de măsuri care au ca scop înlăturarea stării de pericol şi restabilirea stării de normalitate în zonă.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, inspectorul general, colonel ing. Daniel Dragne, împreună cu o echipă de specialişti din cadrul IGSU, se deplasează în judeţul Satu Mare pentru a prelua comanda şi coordonarea acţiunilor derulate în cooperare cu celelalte autorităţi care deţin expertiză în domeniu, pentru eliminarea posibilităţii producerii unor explozii. 

Luând în considerare specificitatea acestor tipuri de situaţii de urgenţă, procedura de intervenţie prevede ca acţiunile de stingere a incendiului să fie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei.   

De asemenea, în această seară, va avea loc o şedinţă de lucru pentru analiza situaţiei şi stabilirea soluţiilor tehnice, la care au fost convocaţi, de către societatea deţinătoare a sondei afectate, reprezentanţi ai unor companii de profil din Anglia, Olanda şi Canada. 

Totodată, în plan operaţional au fost luate măsuri de echipare suplimentară pentru protecţia personalului care se află la faţa locului, având în vedere temperaturile ridicate generate de arderea violentă, substanţele rezultate în urma acesteia, dar şi zgomotul produs de incendiu.

În contextul riscului ridicat de producere a unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie, în cursul zilei de ieri s-a luat decizia de asigurarea a protecţiei zonei fără întreruperea procesului de ardere, până la momentul în care societatea deţinătoare a sondei va asigura toate măsurile de securitate atât pentru echipajele de pompieri, cât şi pentru populaţia din zonă.

În acest moment, la faţa locului se află patru echipaje de pompieri salvatori. Celelalte forţe şi mijloace dislocate anterior au fost retrase în subunităţi, fiind posibilă alertarea acestora la locul incendiului, în funcţie de evaluările realizate de către comandantul intervenţiei şi de evoluţia situaţiei operative din teren.”

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 20 decembrie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.