Image 1
Image 2

Legumicultorii sătmăreni n-au fost îngenuncheaţi de secetă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
In Halmeu peste 780 hectare sunt cultivate cu legume
In Halmeu peste 780 hectare sunt cultivate cu legume

Creşterea preţurilor este justificată cu până la 25%

    Legumele sunt indispensabile alimentaţiei omului, indiferent de sezon. Dacă o serie de domenii ale agriculturii au fost şi sunt afectate de secetă, iată că sectorul legumicol, acolo unde se lucrează profesional, nu se simte în mod deosebit lipsa de apă. Creşterea preţurilor este justificată cu până la 25%.


Specialiştii susţin că legumicultura nu se poate practica fără a utiliza sistemele moderne de irigaţii. Pentru a afla care este situaţia legumiculturii la noi în judeţ am vorbit cu inginerul Ioan Pop de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Satu Mare. Potrivit celor spuse de acesta, sectorul legumicol nu a suferit în mod deosebit.

În judeţ peste 5.000 de hectare sunt cultivate cu legume

Interlocutorul nostru şi-a exprimat convingerea că majoritatea fermierilor preocupaţi de cultivarea legumelor au înţeles necesitatea utilizării unor tehnologii moderne. Lipsa de apă nu are voie să se resimtă.

Statisticile la nivel de judeţ arată că numeroşi sătmăreni s-au angrenat în cultivarea legumelor. În prezent peste 5.100 de hectare sunt ocupate cu roşii, ardei, vinete, varză, morcovi. Anterior au fost culturi de ceapă, morcov şi verdeţuri.

Dacă s-ar face o ierarhizare a zonelor în care se cultivă legume şi zarzavaturi pe suprafeţe mari, un posibil “top” ar arăta astfel: Halmeu, Pişcolt, Culciu- Cărăşeu, Carei şi localităţile din jurul reşedinţei de judeţ.

Scumpirea legumelor este justificată
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with