Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Mirel Dan, Titlul emisiunii: Taxa de mediu poate fi recuperată (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Dumitru Pop, Iuliu Ilyes, Horea Anderco. Titlul emisiunii: Un nou episod PSD contra PSD (reluare) 02.30 In slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoarăraport la 7.670 de zile 03.32 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 05.08 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Szekely Tibor. Titlul emisiunii: Florile între pasiune şi afacere 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Mituri despre vaccinare 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: De ce suntem pe ultimul loc din Europa la reciclare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Tallian Katalin, Ioan Man. Titlul emisiunii: Ambrosia Artemisiifolia, factor de risc pentru mediu şi sănătate 10.22 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Pop. Titlul emisiunii: Tăieri de corecţie şi fructificare în livezi 11.17 Teleshopping 11.32 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Dumitru Pop, Iuliu Ilyes, Horea Anderco. Titlul emisiunii: Un nou episod PSD contra PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Marian Vanca, Remus Pirici, Ionuţ Tripon. Titlul emisiunii: De ce şi-ar alege un tânăr profesia de informatician 14.23 Teleshopping 14.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.52 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău. Titlul emisiunii: Experienţe, meditaţii, rugăciuni ascultate 16.28 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoarăraport la 7.670 de zile 17.34 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Teodora Pope. Titlul emisiunii: Salina de suprafaţă, la fel de eficientă ca una de adâncime (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Veres Robert. Titlul emisiunii: Cum e să fii diferit? 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan. Titlul emisiunii: Sfaturi la început de an 23.30 Ştiri

Episcopul Iustin va săvârşi „Paraclisul” la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Scris de Mihaela Ghiţă, 08 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Episcopul Iustin va săvârşi "Paraclisul" la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Episcopul Iustin va săvârşi „Paraclisul” la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Marţi, 8 august 2017, la Catedrala ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare va fi săvârşit de la ora 18.00, Paraclisul Maicii Domnului de către Preasfinţitul părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului. De asemenea, părintele episcop va rosti cu acest prilej şi un cuvânt de învăţătură. „Măicuţa Sfântă ne prilejuieşte o mare bucure aducându-l în mijlocul nostru, al credincioşilor sătmăreni, pe întâistătătorul Eparhiei noastre binecuvântată de Dumnezeu.

 

Prin urmare, vă invităm să împărtăşiţi cu noi această bucurie, rugându-ne împreună celei care este „mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii” a spus părintele paroh, pr.dr. Cristian Boloş.

Este de remarcat preţuirea, respectul profund şi dragostea pe care creştinii, indiferent de naţionalitate o au faţă de Maica Domnului. Acest respect se datorează faptului că ea l-a născut pe Domnul Iisus Hristos făcând posibilă mântuirea neamului omenesc. După cum arată părintele Boloş, Fiul lui Dumnezeu Se naşte mai înainte de veci din Tată fără de mamă, iar la plinirea vremii ia trup omenesc din mamă, fără de tată. Dacă Hristos nu s-ar fi întrupat, răscumpărarea omului nu s-ar fi putut realiza.

Slujba „Paraclisul Maicii Domnului” reprezintă un semn al dragostei credincioşilor faţă de Fecioara Maria, Născătoare de Dumnezeu, care se poate citi şi cânta oricând. Astfel, s-a încetăţenit obiceiul ca în acest post al „Adormirii Maicii Domnului” oamenii să meargă la biserică şi să cânte la unison „Paraclisul”.

Autorul “Paraclisului” este considerat a fi monahul Teostirict, care a trăit în secolul al VIII-lea, fiind sărbătorit de Biserică la data de 17 martie. Alţii spun că autorul este Mitropolitul Teofan Mărturisitorul al Niceei, care a trăit în aceeaşi perioadă. Unii afirmă că “Paraclisul” a fost alcătuit chiar de către Sfântul Ioan Damaschin. Acest “Paraclis” se cântă la “întristarea sufletului”, la “vreme de nevoie”, cerându-se ajutorul şi mijlocirea Maicii Domnului şi mulţumindu-i-se pentru grija pe care ne-o poartă. Este o realitate faptul că nimeni dintre cei care se roagă cu credinţă şi încredere “nu rămâne părăsit” de către Maica Cerului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.