Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugenm Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 02.30 Portret de artist – Valer Sasu 03.30 Serată de poezii 04.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ciprian Buzită. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Softa Markos. Titlul emisiunii: Legume exotice. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Postul Psihologic. 10.00 Dacia 1300 o masină care încă rezistă 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugen Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 14.35 Teleshopping 14.50 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rudiger Mangel, Hilde Gott. Titlul emisiunii: Dezvoltarea serviciilor de psihiatrie. 15.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Ioan Man. Titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 16.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Olimpiu Micle. 17.35 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

Episcopul Iustin va săvârşi „Paraclisul” la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Scris de Mihaela Ghiţă, 08 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Episcopul Iustin va săvârşi "Paraclisul" la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Episcopul Iustin va săvârşi „Paraclisul” la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Marţi, 8 august 2017, la Catedrala ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare va fi săvârşit de la ora 18.00, Paraclisul Maicii Domnului de către Preasfinţitul părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului. De asemenea, părintele episcop va rosti cu acest prilej şi un cuvânt de învăţătură. „Măicuţa Sfântă ne prilejuieşte o mare bucure aducându-l în mijlocul nostru, al credincioşilor sătmăreni, pe întâistătătorul Eparhiei noastre binecuvântată de Dumnezeu.

 

Prin urmare, vă invităm să împărtăşiţi cu noi această bucurie, rugându-ne împreună celei care este „mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii” a spus părintele paroh, pr.dr. Cristian Boloş.

Este de remarcat preţuirea, respectul profund şi dragostea pe care creştinii, indiferent de naţionalitate o au faţă de Maica Domnului. Acest respect se datorează faptului că ea l-a născut pe Domnul Iisus Hristos făcând posibilă mântuirea neamului omenesc. După cum arată părintele Boloş, Fiul lui Dumnezeu Se naşte mai înainte de veci din Tată fără de mamă, iar la plinirea vremii ia trup omenesc din mamă, fără de tată. Dacă Hristos nu s-ar fi întrupat, răscumpărarea omului nu s-ar fi putut realiza.

Slujba „Paraclisul Maicii Domnului” reprezintă un semn al dragostei credincioşilor faţă de Fecioara Maria, Născătoare de Dumnezeu, care se poate citi şi cânta oricând. Astfel, s-a încetăţenit obiceiul ca în acest post al „Adormirii Maicii Domnului” oamenii să meargă la biserică şi să cânte la unison „Paraclisul”.

Autorul “Paraclisului” este considerat a fi monahul Teostirict, care a trăit în secolul al VIII-lea, fiind sărbătorit de Biserică la data de 17 martie. Alţii spun că autorul este Mitropolitul Teofan Mărturisitorul al Niceei, care a trăit în aceeaşi perioadă. Unii afirmă că “Paraclisul” a fost alcătuit chiar de către Sfântul Ioan Damaschin. Acest “Paraclis” se cântă la “întristarea sufletului”, la “vreme de nevoie”, cerându-se ajutorul şi mijlocirea Maicii Domnului şi mulţumindu-i-se pentru grija pe care ne-o poartă. Este o realitate faptul că nimeni dintre cei care se roagă cu credinţă şi încredere “nu rămâne părăsit” de către Maica Cerului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.