Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Paula Fogas, titlul emisiunii: Oportunităţi de dezvoltare a comunităţilor sătmărene prin intermediul fondurilor europene (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Eleonora Cîmpan, Mihaela Ghiţă, Stelian Pop, titlul emisiunii: Medicii nur vor pomana guvernului Tudose (reluare) 02.23 In slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Dorel Coicaraport la 2.920 de zile 03.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.36 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia 05.36 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Marcel Forţiu, titlul emisiunii: Plantări în proprietatea statului în luna pădurii 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Paula Fogas, titlul emisiunii: Oportunităţi de dezvoltare a comunităţilor sătmărene prin intermediul fondurilor europene (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Abandonul şcolar, proporţii, cauze, soluţii 10.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone 11.25 Teleshopping 11.38 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Eleonora Cîmpan, Mihaela Ghiţă, Stelian Pop, titlul emisiunii: Medicii nur vor pomana guvernului Tudose (reluare)13.00 Ştiri 13.37 Cultură, cu Ioan Aniţaş, invitaţi Gheorghe Cormoş, Constantin Triţă, Andrada Silvana Tcacenco, titlul emisiunii: Interferenţe poetice 14.28 Teleshopping 14.43 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.39 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Bogdan Faur, Marius Botan, titlul emisiunii: Unirea Tăşnad ia startul în Liga 3 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Stima de sine sau ce părere avem despre noi 23.30 Ştiri

Episcopul Iustin va săvârşi „Paraclisul” la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Scris de Mihaela Ghiţă, 08 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Episcopul Iustin va săvârşi "Paraclisul" la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Episcopul Iustin va săvârşi „Paraclisul” la Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Marţi, 8 august 2017, la Catedrala ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare va fi săvârşit de la ora 18.00, Paraclisul Maicii Domnului de către Preasfinţitul părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului. De asemenea, părintele episcop va rosti cu acest prilej şi un cuvânt de învăţătură. „Măicuţa Sfântă ne prilejuieşte o mare bucure aducându-l în mijlocul nostru, al credincioşilor sătmăreni, pe întâistătătorul Eparhiei noastre binecuvântată de Dumnezeu.

 

Prin urmare, vă invităm să împărtăşiţi cu noi această bucurie, rugându-ne împreună celei care este „mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii” a spus părintele paroh, pr.dr. Cristian Boloş.

Este de remarcat preţuirea, respectul profund şi dragostea pe care creştinii, indiferent de naţionalitate o au faţă de Maica Domnului. Acest respect se datorează faptului că ea l-a născut pe Domnul Iisus Hristos făcând posibilă mântuirea neamului omenesc. După cum arată părintele Boloş, Fiul lui Dumnezeu Se naşte mai înainte de veci din Tată fără de mamă, iar la plinirea vremii ia trup omenesc din mamă, fără de tată. Dacă Hristos nu s-ar fi întrupat, răscumpărarea omului nu s-ar fi putut realiza.

Slujba „Paraclisul Maicii Domnului” reprezintă un semn al dragostei credincioşilor faţă de Fecioara Maria, Născătoare de Dumnezeu, care se poate citi şi cânta oricând. Astfel, s-a încetăţenit obiceiul ca în acest post al „Adormirii Maicii Domnului” oamenii să meargă la biserică şi să cânte la unison „Paraclisul”.

Autorul “Paraclisului” este considerat a fi monahul Teostirict, care a trăit în secolul al VIII-lea, fiind sărbătorit de Biserică la data de 17 martie. Alţii spun că autorul este Mitropolitul Teofan Mărturisitorul al Niceei, care a trăit în aceeaşi perioadă. Unii afirmă că “Paraclisul” a fost alcătuit chiar de către Sfântul Ioan Damaschin. Acest “Paraclis” se cântă la “întristarea sufletului”, la “vreme de nevoie”, cerându-se ajutorul şi mijlocirea Maicii Domnului şi mulţumindu-i-se pentru grija pe care ne-o poartă. Este o realitate faptul că nimeni dintre cei care se roagă cu credinţă şi încredere “nu rămâne părăsit” de către Maica Cerului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.