Episcopi catolici din zona noastră, la ceremonia de înscăunare a arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti | Informaţia Zilei

Episcopi catolici din zona noastră, la ceremonia de înscăunare a arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti

Scris de Eva Laczko, 13 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sursă foto: fb/ Anghelus Comunications

În cadrul unei ceremonii speciale, la care au participat mii de credincioşi, sâmbătă, 11 ianuarie, la catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşi a avut loc înscăunarea noului arhiepiscop mitropolit de Bucureşti Monseniorul Aurel Percă.

IPS Aurel Percă, a fost numit de Papa Francisc în oficiul de arhiepiscop mitropolit de Bucureşti anul trecut, în luna noiembrie. Excelenţa Sa îl succede pe Ioan Robu, care, împlinind 75 de ani, a cerut Sfântului Părinte renunţarea la oficiu. Ioan Robu a condus Arhidieceza timp de 36 de ani.

Cu toate că numirea a avut loc în luna noiembrie, potrivit normelor în vigoare, noul şef al Ahidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti nu poate să-şi exercite funcţia până la luarea în primire canonică a arhidiecezei, adică ceremonia religioasă organizată sâmbătă. Evenimentul a început cu citirea de către Nunţiul Apostolic în România a decretului de numire semnat de Papa Francisc. Începând cu acest moment PS Ioan Robu a încetat să mai fie Administrator Apostolic al Arhidiecezei de Bucureşti, şi, în conformitate cu normele de drept canonic, va avea titlul de Arhiepiscop emerit de Bucureşti. La ceremonia religioasă de la Catedrala Sfântul Iosif au participat mii de credincioşi şi peste 200 de preoţi, doi cardinali, 24 de episcopi catolici, – printre ei fiind prezenţi şi episcopii care îi păstoresc pe catolicii din zona Sătmarului: episcopul romano-catolic de Satu Mare PSSa Eugen Schönberger, episcopul greco-catolic de Maramureş PSSa Vasile Bizău, precum şi episcopul greco-catolic de Oradea PSSa Virgil Bercea – autorităţi civile şi politice, reprezentanţi ai ambasadelor şi cavaleri ai Ordinului de Malta, reprezentanţii altor biserici, premierul Ludovic Orban şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. De asemenea, au onorat cu prezenţa lor şi ÎPS Nifon al Arhiepiscopiei Târgoviştei din partea Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Hagopian Datev, episcop al Arhiepiscopiei Armene din România, dr. Daniel Zikeli – episcop-vicar al Bisericii Evanghelice C.A. din România şi Aurel Vainer – preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

“Sunt conştient de greutăţile şi dificultăţile pe care teritoriul vast al arhidiecezei le ridică. Împărtăşesc preocupările multor preoţi. Inima mea e plină de speranţă că prin ajutorul lui Dumnezeu putem schimba multe lucruri în bine” – a spus monseniorul Aurel Percă.

Un mesaj de încurajare a venit şi de la preşedintele României. „Biserica Romano-Catolică a fost mereu un partener de dialog important al Statului Român. Am încrederea că veţi susţine pe mai departe prezenţa Bisericii, valorile creştine şi mesajul Evangheliei în societate, pentru binele comun”, a transmis preşedintele.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517