Emanuel Gyenes a terminat al 11-lea Raliu Dakar! Cum s-a descurcat?

Scris de Ionuţ Blăjean, 15 ianuarie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ediţia din anul 2021 a Raliului Dakar din Arabia Saudită a ajuns vineri, 15 ianuarie, la final. Un bun final pentru sătmăreanul Emanuel Gyenes care a încheiat astfel al 11-lea Dakar.

Ultima etapă, a 12-a, i-a dus pe piloţi de la Yanbu la Jeddah, pe un traseu care a măsurat 452 de kilometri, din care 225 proba specială. O zi mai uşoară, aşa cum se obişnuieşte la finalul fiecărui Dakar.

Câştigătorul zilei de la clasa moto a fost americanul Ricky Brabec cu timpul: 2 ore, 17 minute, 2 secunde. Emanuel Gyenes a terminat ultima etapă pe locul 22 cu timpul: 2 ore, 45 de minute, 33 de secunde.

Cu acest timp, sătmăreanul a fost primul la clasa Malle Moto.

Câştigătorul Dakar-ului la clasa moto: Kevin Benavides (Argentina) – 47 de ore, 18 minute, 14 secunde.

Rezultate finale ale sătmăreanului la Raliu Dakar:

Timp obţinut: 56 de ore, 6 minute, 28 de secunde
Penalizări: 2 minute
Clasament general: locul 23
Clasament Malle Moto: locul 2
Clasament Marathon: locul 2

Locurile ocupate de Gyenes pe etape: 33 – 34 – 35 – 50 – 33 – 33 – 39 – 36 – 23 – 25 – 30 – 25 – 22.
Clasările lui Gyenes la general după fiecare etapă: 33 – 34 – 32 – 37 – 36 – 33 – 32 – 32 – 30 – 26 – 25 – 24 – 23.

Palmares Gyenes la Raliul Dakar:
2007: locul 46
2009: abandon etapa a 2-a
2011: locul 17, câştigător la clasa Marathon
2012: locul 39
2015: locul 21, câştigător la clasa Marathon
2016: locul 14
2017: locul 17
2018: locul 23
2019: abandon etapa a 8-a
2020: locul 29, câştigător clasa Malle Moto
2021: locul 23

Emanuel Gyenes şi-a atins obiectivele propuse pentru această ediţie. Înainte să plece în Arabia Saudită, sătmăreanul spunea că îşi propune o clasare în Top 30 la general şi să prindă podiumul la clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517

  • Telefoane utile

    • Apel unic de urgenţă112
    • Ambulanţa0261-741111
    • Pompieri0261-711212
    • Agenţia CFR0261-711002
    • Distrigaz0261-710928
    • Informaţii CFR0261-768704
    • Deranjamente Electrica0261-929
    • Poliţia0261-807777
    • Informaţia Zilei0261-767300
    • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
    • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
    • Jandarmeria0261-769-760
    • Poliţia Locală0261-727020
    • CMJ0261-717123, 716513
    • Intervenţii microcentrale0742.708.708
    • Depanare ACR0744792297
    • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
    • Spitalul Judeţean I0261-727050
    • Spitalul Judeţean II0261-715696
    • Stomatologie, Urgente0771.049.416
    • Refugiu de noapte0261-750135
    • Agenţia TAROM0261-712795
    • Autogara0261-768439
    • R.A. Transurban0261-721971
    • Prefectura0261-716309
    • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
    • SC RDS SA0361-400.401
    • Pompe funebre0261-716590
    • Agenţie de turism0261-737915
    • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
    • Locaterm (non-stop)0261-733693
    • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
    • Anticorupţie MAI0261-710.690
  • Curs Valutar

  • Arhivă articole Informaţia Zilei

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517