Elon Musk a pierdut 10 miliarde de dolari într-o zi


Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondator şi CEO al Tesla, a pierdut 10 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce au apărut acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva lui.

Joia trecută, Musk avea o avere de aproximativ 212 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Însă, joi seară, după ce au apărut ştirile despre un presupus comportament sexual neadecvat, averea lui a scăzut la aproximativ 201 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

SpaceX, compania aerospaţială fondată de Musk, a plătit unei însoţitoare de bord 250.000 de dolari pentru a închide un caz de hărţuire sexuală, în 2018. Musk, însă, a negat afirmaţiile.

Performanţa acţiunilor Tesla pe pieţele publice are cel mai semnificativ impact asupra averii lui Musk. El deţine aproximativ 15% din companie, conform BBC. După ce au apărut ştirile legate de cazul de hărţuire sexuală, preţul acţiunilor Tesla a scăzut cu 6,4%.

Ştirile despre comporta-mentul sexual al lui Musk şi consecinţele financiare asociate sunt doar cel mai recent incident care a provocat scăderea averii sale. Conform estimărilor Bloomberg, Musk este mai sărac cu peste 69 de miliarde de dolari de la începutul anului, iar acest lucru ar fi fost cauzat de temerile investitorilor legate de sănătatea economiei globale.

Multimiliardarul Elon Musk a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi hărţuit sexual o stewardesă în urmă cu şase ani, denunţând un complot „politic”. „Atacurile la adresa mea ar trebui să fie privite printr-o prismă politică – este modul lor (josnic) obişnuit de a face lucrurile”, a scris joi pe Twitter Musk, fără a preciza pe cine vizează.

„O provoc pe această mincinoasă care susţine că prietena ei m-a văzut ‘descoperit’: spune-mi un singur lucru, orice (cicatrice, tatuaje…) care nu este cunoscut public”, a declarat el. „Nu va putea să o facă, pentru că nu s-a întâmplat niciodată”, a adăugat Musk.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517