Image 1
Image 2

Elevii din Pișcolt au plantat puieți de tei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Școala Gimnazială Pişcolt a inițiat proiectul de dezvoltare intitulat ”Mâini întinse spre uși deschise”, ne face cunoscut Liana Erdei, directoarea instituției.

Scopul proiectului constă în formarea și dezvoltarea pe termen lung a unui sistem de cunoștințe, priceperi, abilităţi şi deprinderi la toți elevii, părinții, la întreaga comunitate locală, prin îmbunătățirea relațiilor preferențiale între aceștia, prin creșterea stimei de sine și prin implicarea voluntară în activități recreativ-instructive.

Îndrumări de specialitate

În prima parte a acestui proiect comunitar, purtând denumirea „Copacul meu, copacul clasei!”, a fost organizată activitatea de plantare a unor puieți de tei primiţi de la Direcţia Silvică Satu Mare. Pentru a obține îndrumări practice de specialitate cu privire la modul de plantare și de îngrijire a teiului, conducerea școlii l-a invitat la activitate pe Nicolae țineghe, pădurar. La rândul său, profesoara de biologie Romanța Olariu a prezentat rolul, avantajele şi beneficiile arborilor în general și a teilor în particular în viaţa de zi cu zi a comunității.
La săparea gropilor pentru puieți și la realizarea căsuţelor pentru păsărele au contribuit și cei 30 de părinţi ai elevilor, care au fost alături de inițiatorii proiectului, sprijinindu-i în acest fel.

O altă contribuție a elevilor a fost scrierea unor mesaje ecologice cum ar fi: „Fă-ţi datoria de om şi plantează un copac!”, sau ”Orice copac plantat înseamnă viață”.

Ei au pornit de la dictonul potrivit căruia ”Să plantezi un pom, să faci un copil și să construiești o casă” sunt reperele unei vieți de om trăită cu înțeles, reperele după care suntem evaluați. Directoarea școlii apreciază că elevii au fost implicaţi activ în activitatea de voluntariat, bucuroși să planteze puieți alături de părinții și dirigintele lor. ”Succesul a fost marcat la final printr-un picnic, la care s-a servit ceai de tei, fiert la faţa locului, îndulcit cu miere de albine”, ne scrie Liana Erdei, în încheiere aducând mulțumiri echipei de proiect de la Fundaţia Noi Orizonturi, doamnelor Maria Kovacs, Smaranda Suciu, Cătălina Szocska, precum și doamnei Ioana Deneş de la Direcţia Silvică Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with