Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Elevii Colegiului Economic Gheorghe Dragoş au prezentat firmele de exerciţiu

Acasa
Una dintre firmele propuse este o agenție de turism care asigură toate cele necesare către și la cele mai exotice destinații
Acasa
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
In deschiderea evenimentului a vorbit directoarea Ioana Chiș
In deschiderea evenimentului a vorbit directoarea Ioana Chiș

Aceştia şi-au dezvoltat spiritul antreprenorial şi şi-au luat foarte în serios rolurile de administratori

Elevii Colegiului Economic Gheorghe Dragoş au muncit săptămâni în şir pentru a pune la punct nouă firme de exerciţiu. Acestea au fost prezentate joi, 24 februarie, în cadrul unui amplu eveniment, în sala festivă a instituţiei de învăţământ.

Au fost lansate 9 firme de exerciţiu, fiecare având câte un obiect diferit de activitate: design specializat, fabricarea sucurilor, a vinurilor, pregătirea şi servirea băuturilor pentru consumul imediat, activităţi de turism, de editare, de asigurări şi în industria ospitalităţii. Fiecare firmă şi-a prezentat activitatea prin realizarea unui stand şi a diferitelor materiale promoţionale, confecţionate de către ei în cadrul orelor de firmă de exerciţiu.

Concret, o astfel de firmă îşi desfăşoară activitatea într-un laborator şcolar, unde elevii învaţă practic cum să conceapă şi să conducă o afacere. Sunt simulate operaţiuni pe care întreprinzătorii din mediul real de afaceri le desfăşoară în mod curent, de la elaborarea unui business-plan până la cele de producţie, marketing, resurse umane, contabilitate şi management.

Firma de exerciţiu este o metodă didactică modernă şi interactivă de succes, care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin simularea proceselor interne din cadrul unei firme reale.

“Aceasta este o metodă de predare interactivă, bazată pe practică, în cadrul cărora elevii claselor a XI-a şi a XII-a învaţă toate activităţile interne ale unei firme, la modul practic, şi se iniţiază în domeniul antreprenoriatului.

Avem constituite 9 firme prezente aici, formate din elevii claselor a XI-a şi a XII-a, cu diferite obiecte de activitate, pe care o să-i rog să ni le prezinte”, a precizat directoarea Ioana Florentina Chiş, în deschiderea evenimentului.

Elevii au aflat ce înseamnă efectiv să deschizi o firmă și să te ocupi de susținerea sa financiară, dar nu numai
Elevii au aflat ce înseamnă efectiv să deschizi o firmă și să te ocupi de susținerea sa financiară, dar nu numai

Elevii s-au descurcat extraordinar de bine în realizarea societăţilor cu răspundere limitată

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, şi-au utilizat ideile pentru a înfiinţa firme virtuale:  F.E. 4U PUB SRL (XIA), FE Cloud 9 SRL( XIB), FE Casa Ceaiului SRL (XIC), F.E. Vin La Tine S.R.L (XID), FE Tipo-Color SRL (XIIA), FE Mondial Asig SA (XIIA), F.E. Coffe Island SRL (XIIB), FE Freestyle Hand Art SRL (XIIC), F.E Fruits Land S.R.L (XIID).

“Obiectul nostru de activitate este conform codului CAEN 5630, este pregătirea şi servirea băuturilor  pentru consumul imediat în incintă. Totodată, avem ca obiect de activitate producerea şi comercializarea unor produse de cofetărie / patiserie în laboratorul nostru propriu.

Forma juridică de organizare este societatea cu răspundere limitată. Capitalul social este împărţit în părţi sociale, iar numărul acţionarilor este de 30. Afacerea vizează punerea în vânzare a produselor de cafea, pe bază de ceai şi a produselor de cofetărie”, a precizat eleva Denisa Iobaj, manager al firmei de exerciţiu Casa Ceaiului SRL.

Una dintre firmele propuse este o agenție de turism care asigură toate cele necesare către și la cele mai exotice destinații
Una dintre firmele propuse este o agenție de turism care asigură toate cele necesare către și la cele mai exotice destinații

Parte a proiectului educaţional “De la teorie, la practică!”

La activitate au fost invitaţi reprezentanţi ai mediului economic sătmărean, ai comunităţii locale, precum şi din sistemul educaţional. Printre invitaţi s-a regăsit şi inspectorul şcolar general Anişoara Boitor, care a avut cuvinte de apreciere la adresa tuturor elevilor implicaţi în realizarea firmelor, dezvoltându-şi astfel spiritul antreprenorial.

“Este o reală plăcere pentru mine să particip la aceste activităţi pe care le-aţi pregătit în cadrul firmelor de exerciţiu, în fapt, o problematică reală pe care o puteţi aborda în mod direct, având în vedere procesele cu care vă confruntaţi în cadrul unor firme.

Sunt convinsă că în cadrul acestor firme de exerciţiu orientate spre practică, veţi dobândi abilităţi antreprenoriale. Vă veţi perfecţiona în diverse domenii, atât de necesare unui întreprinzător dinamic”, a declarat Anişoara Boitor, inspector şcolar general.

Această acţiune este parte a proiectului educaţional ”De la teorie, la practică!”, proiect realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Satu Mare şi în colaborare cu Prefectura Satu Mare, Primăria Satu Mare, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice, Satu Mare, precum şi agenţi economici parteneri.

Scopul acestui proiect constă în dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin punerea în practică a unei idei de afacere şi familiarizarea elevilor cu principalele activităţi desfăşurate în cadrul unei întreprinderi.

A doua activitate, parte a acestui proiect urmează a se derula în luna aprilie, când aceste firme înfiinţate se vor întrece, în încercarea de a arăta care este cea mai bună.

Informaţiile au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş”.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns