Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi, la o şcoală din Spania

Scris de Vasile Nechita, 01 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un grup de elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Satu Mare au participat la reuniunea de proiect organizată în cadrul proiectului Erasmus+, la şcoala parteneră din Spania, Mulins de Rei în perioada 19-22 noiembrie 2018.

Proiectul se numeşte Minorities in Europe – Minorităţi în Europa şi se desfăşoară în anii şcolari 2018-2019 şi 2019-2020, fiind finanţat din fonduri europene. La întâlnire au participat reprezentanţi membri în echipa de proiect din ţările partenere, România, Turcia, Macedonia şi Germania.

Ateliere de lucru

Elevii au participat la activităţile organizate în şcoala parteneră, astfel şi-au prezentat şcoala, oraşul şi ţara, au vizitat şcoala, au fost primiţi la primărie. De asemenea, au conlucrat la ateliere de lucru precum: Conferinţă de presă pe tema minorităţilor, alegerea logoului proiectului, respectiv au participat la o întâlnire susţinută de un profesor de la Universitatea de Psihologie din Madrid. O altă prezentarea a fost cea a Organizaţiei Umanitare Crucea Roşie.

Vizite culturale

Nici vizitele culturale nu au lipsit, acestea fiind organizate şi sub semnul clădirilor de patrimoniu UNESCO. Astfel, cu toţii au putut vizita Biserica La Sagrada Familia din Barcelona, care se prevede a fi finalizată în 2026, când se împlinesc 100 de ani de la moartea arhitectului renumit Antoni . Apoi, Parcul Guell, proiectat tot de Antoni Gaudi. Nu putem să nu amintim piaţa din Barcelona, unde s-au putut degusta şi admira diferite curiozităţi culinare, faimosul bulevard La Rambla, Acvariul sau Fântânile magice din Barcelona – Font Magica – locul de desfăşurare a unor fascinante spectacole de apă, culoare şi muzică.

Perspectivă

Profesorii organizatori au decis şi data următoarei vizite care va avea loc la sfârşitul lunii martie 2019 în Germania, respectiv s-au discutat şi proiectat responsabilităţile şi activităţile ce vor avea loc în continuare atât pe plan local cât şi pe plan internaţional.
Informaţiile ne-au fost comunicate de Olivia Pop, directoare adjunctă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517