20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Eleva Silvia Ruba de la Colegiul „Mihai Eminescu” a obţinut un rezultat de excepţie la Olimpiada Internaţională de Lectură

Scris de Mihaela Ghiţă, 14 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Eleva Silvia Ruba de la Colegiul "Mihai Eminescu" a obţinut un rezultat de excepţie la Olimpiada Internaţională de Lectură

Eleva Silvia Ruba de la Colegiul „Mihai Eminescu” a obţinut un rezultat de excepţie la Olimpiada Internaţională de Lectură

Eleva Silvia Maria Ruba de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare a obţinut premiul III la Olimpiada Internaţională de Lectură, un rezultat de excepţie care duce numele şcolii dincolo de hotarele ţării. Este un motiv de mândrie pentru unitatea de învăţământ, corpul profesoral, pentru dascălul care a îndrumat-o, profesoara de limba şi literatura română, Dorina Ziman, dar şi pentru oraşul şi judeţul Satu Mare. Concursul a avut loc la începutul acestei luni, fiind unul cu nivel ridicat de dificultate cum de altfel sunt olimpiadele de talie naţională şi internaţională pentru care concurenta a depus o muncă asiduă. Locul III la Olimpiada Internaţională de lectură este o nouă confirmare a valorii talentului ei literar şi vine după un rezultat mult aşteptat, dorit şi obţinut cu brio, respectiv locul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română. Cu alte cuvinte două motive de bucurie maximă pentru Colegiul Naţional Mihai Eminescu, pentru concurentă şi profesoara coordonatoare.

Imediat după aflarea rezultatului, pe pagina de Facebook a Colegiului Naţional Mihai Eminescu a fost postat următorul mesaj de felicitare<„Felicitări elevei noastre Ruba Maria Silvia, din clasa a X-a D şi profesoarei îndrumătoare Ziman Dorina pentru performanţa excepţională de a ocupa locul III la Olimpiada Internaţională de Lectură, desfăşurată în aceste zile la Bucureşti. Ne mândrim cu tine, mai ales că în acest an şcolar ne-ai adus şi bucuria de a ocupa locul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română. ~nţeleg că ţi-ai sacrificat vacanţa de vară pentru a te pregăti intens, dar răsplata este meritată şi cu siguranţă de acum ţi se deschide un drum mult mai larg spre o carieră frumoasă în viaţă. Succes pe mai departe!”

Joi, 14 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, eleva Silvia Ruba, profesoara Dorina Ziman şi directorul general al colegiului, prof. Liviu Rotaru au vorbit despre concurs şi rezultatul obţinut. De altfel, este pentru a doua oară când un elev al Colegiului Mihai Eminescu obţine un premiu important la această olimpiadă.

Despre concurs, profesoara Ziman a subliniat faptul că este o olimpiadă dedicată unor lectori experimentaţi, iar subiectele se apropie de tipologia unui alt concurs important şi anume, „Lectura ca abilitate de viaţă”.

Dascălul a vorbit cu deosebită consideraţie faţă de prilegiul de a-i fi dat să cunoască şi să lucreze cu un astfel de elev, fapt concretizat printr-o legătură puternică, de prietenie. ~n egală măsură a mulţumit tuturor elevilor pe care i-a îndrumat şi care au venit cu rezultate deosebite de la olimpiadele şi concursurile de profil.

„Am alături de mine o elevă de excepţie pe care am aşteptat-o toată viaţa” a spus profesoara Dorina Ziman despre Silvia Ruba.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.