Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

După semnalul din Informaţia Zilei, circulaţia pe străzile în lucru se desfăşoară mai civilizat

Scris de Ioana Vladimirescu, 12 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În ziarul de marţi, 11 aprilie 2017, scriam despre lucrările nesemnalizate şi haosul generat din această cauză în circulaţia din Satu Mare.
    Practic în prima zi a săptămânii, ca o ciupercă după ploaie a răsărit în mijlocul carosabilului străzii Eugen Lovinescu, la intrarea de pe strada I.C. Brătianu, o găleată plină cu smoală. Găleata anunţa de fapt, ceea ce nu înţelegeau zeci de şoferi ce încercau să intre pe stradă, lucrările la carosabil.

Luni, în oraş se făceau plombări fără semnalizarea lucrărilor

La două ore de la demararea plombării gropilor au apărut conurile pentru trafic. Târziu şi după mulţi nervi şi claxoane după claxoane în plin centrul Sătmarului. Am pus fireasca întrebare< cum îşi permit firmele ce repară drumurile din oraş să se apuce de o lucrare fără o elementară semnalizare? Am tras un semnal de alarmă pentru că nu a fost ceva firesc să se lucreze aşa. Drumurile în lucru nesemnalizate pot duce la accidente. Dăm exemplu aici strada Rodnei şi strada Bariţiu, unde după ce asfaltul a fost decupat pe mai multe porţiuni, acele tăieturi au rămas aşa câteva zile la rând, neacoperite. Pe Bariţiu au avut loc şi tamponări din cauza asta. Evident, nu era niciun indicator rutier „Drum în lucru”.

Mesajul sătmărenilor: „Are Satu Mare şi city manager, ce păzeşte?”

Marţi, 11 martie, ne-am deplasat pe mai multe străzi din oraş să vedem dacă semnalul tras de noi a avut un ecou. Anunţăm cu satisfacţie că pe străzile pe care am ajuns, cum e de exemplu Toamnei, muncitorii lucrau corect, după ce au semnalizat corespunzător faptul că strada e în lucru.
„Puţină ordine nu strică!”, „Are Satu Mare şi city manager, ce păzeşte?”, „Găleata cu smoală e noul simbol al oraşului” sau „Au ajuns şi conurile doar pentru că aţi mers voi (n.r.< echipa ITV) (…), altfel tot găleata era” sunt doar câteva din comentariile la materialul publicat marţi şi intitulat „Lucrări nesemnalizate, circulaţie haotică pe străzile care se repară”. Unii sătmăreni transmit mesajul că nimic nu se mai schimbă la noi. Loc de schimbare este. Destul de mult. Trebuie doar să se vrea, firmele ce câştigă reparaţiile drumurilor să se asigure că au nu doar asfaltul şi materialul necesar lucrărilor, ci şi toate echipamentele necesare semnalizării lor, iar autorităţile locale, city managerul, să fie atent la cum lucrează aceste firme la drumurile pe care le manageriază.

Abonează-te acum Online!
 1. dorel a spus: 12 aprilie 2017, ora 15:57

  Pe podul Golescu ,incep sa se desprida si plombele montate acum cateva zile. Inca nici praful nu s-a depus pe ele ca deja ele sunt…”praf””. Bravo

 2. Dodo a spus: 12 aprilie 2017, ora 14:55

  Rugam că strada Alecu Russo sa fie cu sens unic cu ieşire spre B dul
  L. Blaga , pt se crează ambuteiaje şi discuţii neprincipiale intre şoferi , pt că banda din dreapta este tot timpul ocupata de maşini parcate .
  Se intra pe strada. Ambudului şi şi de iese pe Alecu Russo
  Era normal sa de facă treabă asta când s a reglementat circulaţia pe sensuri unice in C ll .
  Iar ieşirea de pe Al Russo spre L Blaga ar trebuii SEMAFORIZATA pt că este o intersecţie fff periculoasa !!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.