20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

DSVSA Satu Mare răspunde la întrebarea: Cum putem evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, în perioada caniculară?

Scris de Ioan Aniţaş, 06 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La întrebările unor cetăţeni din judeţul nostru adresate specialiştilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, se răspunde în această săptămână la: Cum putem evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, în perioada caniculară?

Pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare este esenţial să respectaţi câteva reguli extrem de simple, cum ar fi: Asiguraţi-vă că produsul pe care îl cumpăraţi este în termen de valabilitate şi nu prezintă o culoare ciudată sau un miros neplăcut; Reduceţi la minimum timpul între achiziţionarea produselor din carne şi a produselor lactate din supermarket şi refrigerarea acestora la domiciliu; Protejaţi alimentele faţă de accesul insectelor şi îndepărtaţi mai des şi corespunzător resturile alimentare; Spălaţi-vă obligatoriu pe mâini înainte să gătiţi felurile de mâncarea zilnice la domiciliul dumneavoastră; Asiguraţi-vă că serviţi mâncarea într-un local de alimentaţie publică care respectă toate condiţiile de igienă; Nu spălaţi carnea crudă de pui. În acest fel, bacteriile de pe carne pot ajunge şi pe suprafaţa altor alimente; Trebuie să spălaţi bine fructele şi legumele, pe care doriţi să le consumaţi, într-un jet puternic de apă de robinet; Nu folosiţi aceleaşi instrumente de secţionat sau recipiente pentru păstrarea cărnii crude cât şi cele pentru prepararea salatelor, legumelor şi fructelor care vor fi consumate nepreparate termic; Păstraţi alimentele perisabile în frigider, la temperaturi mai mici sau egale de 4 grade Celsius şi evitaţi reîncălzirea şi consumul alimentelor preparate anterior la temperaturi crescuteş Păstraţi corect alimentele preparate/ gătite; Atenţie mărită la vecinătatea produselor alimentare în spaţiile de frig; Evitaţi să consumaţi fructe de mare din locuri neautorizate şi/ sau, dacă le gătiţi acasă, aveţi grijă să fie în stare proaspătă atunci când le achiziţionaţi.

Fiţi foarte atenţi la produsele tip fast-food vândute de comercianţii ambulanţi, în standuri sau pe marginea străzii. Carnea tocată din hamburgeri, poate fi adesea contaminată cu E. coli.

Abonează-te acum Online!
  1. Santtec a spus: 07 iulie 2019, ora 20:12

    Am cumparat carne si mirosea a detergent,in alt loc miros de intestine de porc sau miros de mortaciune….
    Cine lasa astfel de otravuri sa fie vandute in magazin?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.