DSVSA Satu Mare răspunde la întrebarea: Cum putem evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, în perioada caniculară? | Informaţia Zilei

DSVSA Satu Mare răspunde la întrebarea: Cum putem evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, în perioada caniculară?

Scris de Ioan Aniţaş, 06 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La întrebările unor cetăţeni din judeţul nostru adresate specialiştilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, se răspunde în această săptămână la: Cum putem evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, în perioada caniculară?

Pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare este esenţial să respectaţi câteva reguli extrem de simple, cum ar fi: Asiguraţi-vă că produsul pe care îl cumpăraţi este în termen de valabilitate şi nu prezintă o culoare ciudată sau un miros neplăcut; Reduceţi la minimum timpul între achiziţionarea produselor din carne şi a produselor lactate din supermarket şi refrigerarea acestora la domiciliu; Protejaţi alimentele faţă de accesul insectelor şi îndepărtaţi mai des şi corespunzător resturile alimentare; Spălaţi-vă obligatoriu pe mâini înainte să gătiţi felurile de mâncarea zilnice la domiciliul dumneavoastră; Asiguraţi-vă că serviţi mâncarea într-un local de alimentaţie publică care respectă toate condiţiile de igienă; Nu spălaţi carnea crudă de pui. În acest fel, bacteriile de pe carne pot ajunge şi pe suprafaţa altor alimente; Trebuie să spălaţi bine fructele şi legumele, pe care doriţi să le consumaţi, într-un jet puternic de apă de robinet; Nu folosiţi aceleaşi instrumente de secţionat sau recipiente pentru păstrarea cărnii crude cât şi cele pentru prepararea salatelor, legumelor şi fructelor care vor fi consumate nepreparate termic; Păstraţi alimentele perisabile în frigider, la temperaturi mai mici sau egale de 4 grade Celsius şi evitaţi reîncălzirea şi consumul alimentelor preparate anterior la temperaturi crescuteş Păstraţi corect alimentele preparate/ gătite; Atenţie mărită la vecinătatea produselor alimentare în spaţiile de frig; Evitaţi să consumaţi fructe de mare din locuri neautorizate şi/ sau, dacă le gătiţi acasă, aveţi grijă să fie în stare proaspătă atunci când le achiziţionaţi.

Fiţi foarte atenţi la produsele tip fast-food vândute de comercianţii ambulanţi, în standuri sau pe marginea străzii. Carnea tocată din hamburgeri, poate fi adesea contaminată cu E. coli.

Abonează-te acum Online!
  1. Santtec a spus: 07 iulie 2019, ora 20:12

    Am cumparat carne si mirosea a detergent,in alt loc miros de intestine de porc sau miros de mortaciune….
    Cine lasa astfel de otravuri sa fie vandute in magazin?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517