Dovlecei umpluţi

Scris de I. Z., 03 aprilie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

6 dovlecei, 800 g de piept de pui, sare, piper, o legatură de pătrunjel verde, busuioc, un ou, 100 g de orez, 500 g de roşii, 100 g de caşcaval, 3-4 linguri de ulei, o legatură de ceapă verde, 50 g de smântână.

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă dovleceii, se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară cu sare, ca să nu-şi schimbe culoarea. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de iena, cu apă, sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. După ce s-au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra, se mai dă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu smântână.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517