Image 1
Image 2
Dovlecei umpluţi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 dovlecei, 800 g de piept de pui, sare, piper, o legatură de pătrunjel verde, busuioc, un ou, 100 g de orez, 500 g de roşii, 100 g de caşcaval, 3-4 linguri de ulei, o legatură de ceapă verde, 50 g de smântână.

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă dovleceii, se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară cu sare, ca să nu-şi schimbe culoarea. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de iena, cu apă, sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. După ce s-au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra, se mai dă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.