Două spectacole în week-end la Teatrul de Nord

Scris de I. Z., 28 ianuarie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Teatrul de Nord propune spectatorilor sătmăreni vineri şi duminică (29-31 ianuarie 2021) două spectacole. Reprezentaţiile vor avea loc în Sala Mare, de la ora 19.00.

Vineri, Trupa Mihai Raicu vă invită la o comedie delicioasă, în regia lui Cristian Ioan. „Pasiunea lui Narcisse Mondoux”, o piesă a „decanului dramaturgilor canadieni” Gratien Gélinas, a avut mai bine de 500 de reprezentaţii în Canada, dar şi pe scene ale teatrelor din New York. O comedie pe care autorul o recomandă pentru unicul scop de face publicul să râdă, o poveste de iubire şi tandreţe, implicând un instalator recent pensionat şi o femeie din acelaşi orăşel, pe care el o adoră dintotdeauna şi care, în urma faptului că tocmai a devenit văduvă, devine „reciclabilă”, din fericire pentru el şi, poate, şi pentru ea.

Distribuţia spectacolului: Narcisse Mondoux – Radu Botar, Laurencienne Robichaud – Carmen Frăţilă, Tancrède Marsolais – Cristian But.

Teatrul de Nord reia duminică 31 ianuarie 2021, de la ora 19.00 în Sala Mare, spectacolul  „De la Km. 0”, prima producţie realizată împreună de cele două trupe ale teatrului, Mihai Raicu şi Harag György. Spectacolul are la bază textul „4 piesuţe politice despre duşmani” de Székely Csaba, regizorul Andi Gherghe selectând 3 dintre acestea. Din distribuţie fac parte actorii: Ioana Cheregi, Frumen Gergő, Keresztes Ágnes, Raluca Mara, Moldován Blanka, Poszet Nándor, Andrei Stan şi Sergiu Tăbăcaru. Costumele sunt create de Cristina Milea, muzica compusă de Moldován Blanka, versurile de Andrei Stan şi Frumen Gergő, coregrafia Szábo Franciska.

De la începutul anului 2020 omenirea se confruntă cu o criză mondială cauzată de un nou tip de virus, dar acest spectacol nu vorbeşte despre această pandemie, ci despre una apărută mult mai demult şi încă nerezolvată. Simptomele acestei boli care face în continuare ravagii sunt: rasismul, xenofobia, iredentismul, şovinismul şi toate comportamentele asociate.

Locurile se pot rezerva prin email la agentie.teatruldenord@gmail.com, sau la telefon 0261712106 (de luni până vineri între orele 10.00 – 17.00 şi sâmbătă între 10.00 – 13.00). Preţul biletelor este de 30 lei (adulţi), 25 lei (studenţi, elevi, pensionari).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517