Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 02.30 Portret de artist – leontina Dorca 03.00 Cultură 04.00 Concert Alina Manole 04.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Fazekas Jozsef. Titlul emisiunii: Fermierii din Halmeu. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Educaţie ecologică, Cristina Bursuc invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cometiţia cel mai tare lareciclare. 10.00 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Cu fericirea...la psiholog. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Petre Doroş. Titlul emisiunii: Tineri din Bocicău revin la agricultură. 14.40 Teleshopping 15.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 16.10 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dumitru Costin,Florin Jianu. Titlul emisiunii:Creative-start – start creativităţii în Satu Mare. 17.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Muresan. 18.30 Concert vocal-simfonic extraordinar dedicat centenarului Marii Uniri (in direct) 19.30 Ştiri 21.30 Cultură 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Două graffiti-uri ale artistului Banksy au apărut pe zidul Centrului de artă Barbican din Londra

Scris de Vasile Andreica, 19 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lucrarea lui Banksy

Lucrarea lui Banksy

Două graffiti-uri ale artistului Banksy au apărut luni pe zidul Centrului de artă Barbican din Londra, ambele inspirate din expoziţia dedicată pictorului american Jean-Michel Basquiat, relatează EFE.

„Paternitatea” celor două picturi a fost confirmată de Banksy pe contul său de Instagram şi ambele au fost descrise drept „o colaborare neoficială” la noua expoziţie dedicată lui Basquiat.

Expoziţia dedicată pictorului american se va deschide miercuri publicului la centrul de artă Barbican, „un loc care este mai degrabă interesat să şteargă orice graffiti de pe zidurile sale”, notează Banksy.

Primul graffiti reprezintă o roată dintr-un parc de distracţii care are însă coroane în loc de scaune şi unde se pot vedea oameni stând coadă la ghereta de bilete.

Al doilea graffiti, inspirat din lucrarea lui Basquiat ”Boy and Dog in a Johnnypump” din 1982, prezintă doi poliţişti care interoghează un copil în timp ce câinele îi priveşte. Basquiat, care a murit în 1988 la 27 de ani de o supradoză de heroină, a fost primul artist urban de culoare care a devenit faimos la New York.

Muzeul londonez a descris expoziţia dedicată artistului american ca „un prim spectacol la scară mare din Marea Britanie” care va cuprinde peste 100 de opere ale lui Basquiat alături de fotografii, filme şi materiale de arhivă.

Această expoziţie se organizează la 30 de ani după moartea artistului, care a fost iubitul cântăreţei Madonna şi care şi-a câştigat de asemenea viaţa ca muzician şi poet.

La rândul său Banksy, care nu doreşte să-şi dezvăluie identitatea, este cunoscut pentru angajamentul său politic şi social reflectat în lucrările sale. În mai, a apărut la Dover o lucrare a sa inspirată din ”brexit” şi care reprezintă un muncitor răzuind o stea de pe steagul Uniunii Europene.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.