Dotări din bani europeni la Spitalul Judeţean Satu Mare | Informaţia Zilei

Dotări din bani europeni la Spitalul Judeţean Satu Mare

Scris de I. Z., 12 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Spitalul Judeţean Satu Mare a lansat marţi, 11 februarie, proiectul ”Intensive Care for Future”, iniţiat în colaborare cu Spitalul Regional de Copii (RCH) din Mukacevo, Ukraina.

Obiectivul general al proiectului este de a intensifica cooperarea dintre cele două unităţi sanitare şi de a îmbunătăţi serviciile de sănătate din judeţele Zakarpatska şi Satu Mare.

Se cumpără 5 kituri de ventilaţie pentru terapie intensivă

În acest context marţi, 11 februarie, la Complexul Select a avut loc o conferinţă cu prezentări tematice, la care au participat mai multe cadre medicale, dar şi reprezentanţii Spitalului Regional de Copii din Mukacevo. Prezenţi au fost şi Pataki Csaba – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc – managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, dr. Paula Mare – director medical, Macrina Mihai – director DSP, şi mulţi alţii.

Proiectul în valoare de 1.100.000 euro vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Spitalul din Tăşnad, dar şi Spitalul Regional de Copii din Mukacevo. Printre altele, din această sumă vor fi cumpărate 5 kituri de ventilaţie pentru terapie intensivă pentru adulţi şi nou născuţi. Un kit de ventilaţie se compune din monitor, ventilator, injectomat, infuzomat, pat de reanimare special pentru pacienţi aflaţi în stare critică, echipament medical specific pentru secţia de neonatologie – incubatoare şi dispozitive anexă pentru nou născuţi, respectiv echipamente pentru asistenţa în regim de urgenţă a copiiilor pentru camera de gardă din Tăşnad. ”Noi sperăm ca prin aceste echipamente să reuşim să creştem calitatea actului medical. Aceste echipamente sunt tot timpul necesare, apar noi configurări tehnologice, apar noi parametri de îngrijire a bolnavilor şi dacă nu sunt asistate tehnic de echipamente şi dispozitive corespunzătoare lucrurile scad în eficienţă”, a declarat managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc.

Urmează alte patru proiecte

 

 

 

 

 

Printre altele, Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare are de gând ca în viitorul apropiat să doteze secţia de terapie intensivă a spitalului cu aparate pentru nou-născuţi. ”Acest demers trebuie început cu updatarea serviciilor medicale a SJU Satu Mare, care va avea un segment special pentru îngrijirea pe terapie intensivă a nou-născuţilor. Terapia intensivă a nou-născuţilor este un subiect foarte sensibil şi practic este o specializare distinctă în cadrul specialităţii de terapie intensivă. Acest lucru se va realiza în comun între terapia intensivă a SJU Satu Mare şi respectiv secţia de neonatologie, pentru că anumite servicii medicale pe acest segment de terapie intensivă  se desfăşoară deja pe secţia de neonatologie. Vorbim de nou-născuţii prematur care sunt asistaţi în acele incubatoare speciale”, a mai explicat Marc.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a promis că va continua susţinerea dotării spitalului, anunţând că urmează alte proiecte în acest sens.

”Atât doresc de la echipa de la spital: să fie pe fază deoarece mai urmează alte patru proiecte. Nu le va fi foarte uşor să gestioneze aceste proiecte a căror sumă ca şi capital de finanţare va depăşi suma de 20 de milioane de euro”, a declarat Pataki Csaba.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517