20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Documentele medicale gratuite si contracost pe care le pot elibera medicii

Scris de Mihaela Ghiţă, 06 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Documentele medicale gratuite si contractost pe care le pot elibera medicii

Documentele medicale gratuite si contractost pe care le pot elibera medicii

Un cititor al cotidianul Informaţia Zilei ni s-a adresat în aceste zile cu rugămintea de a preciza care sunt acele acte medicale care se achită la medicul de familie şi acele acte care sunt gratuite, în calitate de asigurat, respectiv plătitor la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un asigurat poate beneficia în mod gratuit de următoarele acte< reţete compensate , reţete simple, bilete de trimitere, concedii medicale. Toate aceste acte se pot elibera după ce în prealabil pacientul a fost examinat. De asemenea, în aceeaşi categorie intră< scutirile medicale pentru elevi  (ca urmare a consultaţiei medicale în caz de îmbolnăvire)> aviz epidemiologic pentru intrarea în colectivitate după fiecare vacanţă şi după mai mult de trei zile absentate de la şcoală> adeverinţe medicale pentru înscrierea în colectivitate la începerea unui ciclu de învăţământ, respectiv< intrarea la grădiniţă, în clasa 0, clasa a V-a şi clasa a IX-a.

De menţionat, că aceste adeverinţe sunt gratuite doar dacă sunt eliberate cu ocazia examenelor anuale de bilanţ.

Un alt document care poate fi eliberat fără să plătiţi este certificatul medical constatator de deces pentru situaţiile care nu ridică suspiciunea de a fi moarte violentă/suspectă.

În afara documentelor sus amintite, orice alte acte (hârtii) pe care le solicitaţi medicului (adeverinţă pentru şomaj/ajutor social/înscriere la cursuri – concursuri, adeverinţă pentru aducaţie fizică, aviz epidemiologic pentru plecare în tabără, scrisori medicale pentru Comisia de expertiză, completări de fişe etc.) se plătesc conform tarifelor afişate la cabinetele medicilor, iar pentru banii daţi primiţi chitanţă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.