Image 1
Image 2

Doar 19% din salariaţi sunt protejaţi printr-un contract colectiv de muncă

Vasile Darle
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Darle
Vasile Darle

Confederaţia Cartel Alfa face o radiografie a situaţiei economice din România

Confederaţia Cartel Alfa prezintă modul în care legislaţia României a afectat drepturile salariaţilor în ultimii 10 ani. Această analiză pune un mare accent pe efectele

“revoluţiei fiscale” după nici jumătate de an de la adoptarea Ordonanţei 79 de modificare a Codului Fiscal.

Potrivit datelor centralizate de sindicalişti, reiese că numărul contractelor individuale pe salariul minim sau mai puţin a crescut cu cel puţin 6%. România se confruntă cu un deficit de forţă de muncă calificată în contextul în care mai mult de 3,5 milioane de cetăţeni au emigrat, trăind şi muncind în afara ţării.

La această realitate se adaugă nemulţumirile celor care muncesc referitoare la nivelul salariilor pe care le obţin, drept dovadă creşterea numărului de acţiuni şi greve, atât planificate cât şi spontane.

În 2009, România a împrumutat 20 miliarde euro

Această problemă nu este nouă pe agenda publică, iar primii paşii ce au condus spre situaţia de faţă au fost făcuţi acum 10 ani. Afirmaţia reiese din datele prezentate de Confederaţia Cartel Alfa. Sindicaliştii au realizat o scurtă retrospectivă privind drepturile lucrătorilor în perioada post-austeritate în România.

Potrivit informaţiilor, după ce în 2008 s-au prăbuşit cotaţiile titlurilor listate la bursă, a scăzut cererea industrială, a fost încetinită producţia, am asistat la creşterea deficitului bugetar şi inversarea fluxurilor de capital, statul român s-a împrumutat în mai 2009 cu: 13 miliarde euro de la Fondul Monetar Internaţional; 5 miliarde euro de la Banca Centrală Europeană şi alte 2 miliarde de la Banca Mondială.

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 3 mai.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with